ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν συζητά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος

Θέληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι εταίροι της χώρας και το ΔΝΤ πρέπει να αντιληφθούν ότι:
α) δεσμεύονται από το Δίκαιο της ΕΕ σε ότι αφορά τα εργασιακά, όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα της συμφωνίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης
β) ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί μέτρα, μετά το 2018.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά για μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, ούτε πρόκειται να υπάρξει τέτοια συζήτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι αυτή είναι η θέση που ρητά εξέφρασε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουμε νέο μνημόνιο», πρόσθεσε.
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι υπάρχει καλό κλίμα για να υπάρξει συμφωνία και τρία ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «αγκάθι» τα εργασιακά, ενώ σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά του 2018 έκανε λόγο  για «γεφυρώσιμο» κενό, εκτιμώντας ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί λύση. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει ένα μικρό κενό στα ενεργειακά, αλλά και αυτό, όπως τόνισε, αναμένεται να γεφυρωθεί μέχρι το Eurogroup.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η τεχνική συμφωνία σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό αποτελεί τον «πυρήνα», σημειώνοντας: «Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία για τον πρώτο αυτό πυλώνα».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]