Τι φόρους πρέπει να πληρώσουμε σε τέσσερις ημέρες

Βαρύς είναι ο φορολογικός λογαριασμός που πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος του έτους καθώς ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

 Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι καλούνται το αργότερο έως την Παρασκευή να πληρώσουν:
- Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017. Τα τέλη δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, εκτός από τις περιπτώσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων, αφού από φέτος ως έτος πρώτης κυκλοφορίας θεωρείται το έτος που πήραν για πρώτη φορά πινακίδες σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα τέλη ανέρχεται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την εμπρόθεσμη εξόφληση, καθώς η εκπρόθεσμη βαρύνεται με πρόστιμο ισόποσο των τελών που αναλογούν στο όχημα. Έτσι, σύμφωνα με το capital, από την Πρωτοχρονιά και μετά τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται.
 - Η τέταρτη και προτελευταία δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται στα περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.
 - Δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. Το συνολικό ποσό της δόσης που καλούνται να πληρώσουν ανέρχεται στα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.
 - ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Νοεμβρίου των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.
Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους οφειλές έχουν στη διάθεσή τους δυο δυνατότητες:
- Να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο. Η ρύθμιση επιτρέπει την εξόφληση των οφειλών σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις (ή 24 δόσεις στις περιπτώσεις έκτακτων φορολογικών υποχρεώσεων).
- Να κάνουν χρήση των προγραμμάτων εξόφλησης φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Πηγή: imerisia//via:EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]