Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων :Νομική υποχρέωση το δώρο των Χριστουγέννων

Το επόμενο διάστημα μπροστά στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, η Κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν τα μνημόνια, θα προσπαθήσουν να περάσουν νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Μέτρα για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και το λεγόμενο μη-μισθολογικό κόστος αλλά και μέτρα για να επιβάλλουν την τρομοκρατία και τη σιωπή στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμάζονται, να οργανώσουν την απάντησή τους, να μην υποχωρήσουν εκατοστό μπροστά στις πιέσεις που θα δεχθούν.
Αύριο, 21 Δεκέμβρη, είναι η τελευταία μέρα που καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν καμία κλεψιά σε βάρους του μισθού τους, σε βάρος του ιδρώτα  τους.  Το δώρο Χριστουγέννων δεν είναι χρήματα που δίνονται από την «καλοσύνη» των αφεντικών, αλλά από τα τεράστια κέρδη που βγάζουν, εξαιτίας της εντατικοποίησης στη δουλειά που επιβάλλουν στους εργαζόμενους. Ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι χρήματα που κατέκτησαν να παίρνουν οι εργαζόμενοι με αγώνες. Υπάρχει, ακόμα, η νομική υποχρέωση να καταβάλλονται.
Παρόλα αυτά, είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες που έρχονται στο Εργατικό Κέντρο από  εργαζόμενους, οι οποίοι με την απειλή της απόλυσης εκβιάζονται να υπογράψουν ότι παρέλαβαν το δώρο του Χριστουγέννων χωρίς να το πάρουν ή ακόμα παίρνουν το δώρο Χριστουγέννων στην τράπεζα ώστε να φαίνεται η μεταφορά χρημάτων και μετά αναγκάζονται να το επιστρέφουν πίσω στους εργοδότες. Η Επιθεώρηση Εργασίας δεν μπορεί να κλείνει πλέον αυτιά και μάτια μπροστά σε συγκεκριμένες καταγγελίες.
Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Ως Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές. Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στα σωματεία τους, να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο. Να σπάσει η σιωπή και η  τρομοκρατία. Καλούμε τα σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, να βρεθούν στους χώρους δουλειάς. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει η απληρωσιά, να κάνουν και οι εργάτες Χριστούγεννα με ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]