Υδρόγειος Ασφαλιστική: Προστατεύστε το σπίτι σας από την πλημμύρα! Διαβάστε μια πραγματική ιστορία!

Ζημιές χιλιάδων ευρώ από πλημμύρα…πόσο συχνά έχετε ακούσει τελευταία μία τέτοια είδηση;
Δεν είναι όμως μόνο η πλημμύρα. Μία σειρά από πιο «απλές» και καθημερινές αιτίες διαρροής νερών στο σπίτι μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επιζήμιες και δαπανηρές.
Η σωστή ασφαλιστική κάλυψη αποδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση σωτήρια.Οι ζημιές από νερά στο σπίτι αποτελούν μία από τις πιο συχνές και δαπανηρές καταστροφές που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νοικοκυριό.

H συχνότητα και η έκταση των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί δραματικά λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι βροχοπτώσεις / πλημμύρες αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία φυσικής καταστροφής και έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η μέση ζημιά από βροχοπτώσεις από το 1993 μέχρι και το 2014 ανέρχεται σε € 12.000. Η ίδια έρευνα καταδεικνύει ότι το φαινόμενο μπορεί να συμβεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες. Πέρα όμως από αυτό, μια σειρά από άλλες, πιο απλές και καθημερινές αιτίες που σχετίζονται με διαρροές νερού ή εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι μπορούν να αποβούν εξίσου επιζήμιες για το νοικοκυριό. Τέτοιες είναι για παράδειγμα μία απρόβλεπτη διαρροή από το θερμοσίφωνα, ενός σωλήνα ύδρευσης ή αποχέτευσης ή του καλοριφέρ. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η διαμονή σε πολυκατοικίες αλλά και η χρήση πιο περίπλοκων οικιακών συσκευών έχουν τα τελευταία χρόνια επιτείνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα τέτοιων περιστατικών. Επιπλέον, δεδομένου ότι πολλές φορές η ζημιά από νερά είναι αφανής, τα έξοδα και μόνο για τον εντοπισμό της πηγής της μπορούν να «φουσκώσουν» επικίνδυνα τον οικιακό προϋπολογισμό.

Η σοφή -και οικονομική- επιλογή και σε αυτήν την περίπτωση είναι η ύπαρξη της σωστής ασφαλιστικής κάλυψης μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου κατοικίας μας.

Η Υδρόγειος μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης κύριας κατοικίας SAFEHOME και BESTHOME αλλά και εξοχικής κατοικίας HOME ΕΞΟΧΙΚΗ προσφέρει ολοκληρωμένες καλύψεις και σημαντικά πλεονεκτήματα για την προστασία της κατοικίας από νερά.

Παρέχονται σε όλα τα προγράμματα:

Κάλυψη για ζημιές από πλημμύρα – θύελλα – καταιγίδα (κτίριο και περιεχόμενο).
Κάλυψη για ζημιές από διαρροή ή υπερχείλιση σωληνώσεων-δεξαμενών-εγκαταστάσεων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού (για οικοδομές έως 40 ετών) και αποχέτευσης (για οικοδομές έως 15 ετών), για κτίριο και περιεχόμενο.
Η παραπάνω κάλυψη περιλαμβάνει τόσο τις ζημιές στις ίδιες τις σωληνώσεις ή εγκαταστάσεις σε ό,τι αφορά το τμήμα τους που υπέστη τη ζημιά όσο και τις δαπάνες εντοπισμού και αποκατάστασης της θραύσης ή της διαρροής.
Το πρόγραμμα BESTHOME παρέχει επιπλέον:

Κάλυψη Αστικής Ευθύνης του ιδιοκτήτη της κατοικίας προς τρίτους για υλικές ζημιές που θα τους προκαλέσει από νερά αλλά και,
Κάλυψη για ζημιές στην ασφαλισμένη κατοικία (κτίριο και περιεχόμενο) που θα προκληθούν από εισροή νερών από γειτονικό διαμέρισμα / κατοικία.
Επίσης – τα προγράμματα SAFEHOME & BESTHOME προσφέρονται και χωρίς απαλλαγές εφόσον το επιλέξετε.
Χρήσιμα Μέτρα Προστασίας:

Ελέγχετε τακτικά για τυχόν φθορές ή κακοτεχνίες: σωληνώσεις (πλυντήριο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων), υδραυλικές εγκαταστάσεις (βρύσες σε μπάνιο/κουζίνα), αυτόματα συστήματα ποτίσματος, θερμοσίφωνα, καζανάκια, καλοριφέρ, λέβητα.
Εξετάζετε σχολαστικά το σπίτι για τυχόν διάβρωση ή φθορές (τοίχους, ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις).
Αποφράζετε, ιδιαίτερα σε περιόδους βροχοπτώσεων, τα φρεάτια και τις υδρορροές.
Σε περίπτωση παγετού / χαμηλών θερμοκρασιών, αφήνετε μία βρύση ανοιχτή (να στάζει) για να αποφύγετε θραύση σωλήνων από το πάγωμα του νερού.
Γνωρίζετε πάντα που βρίσκεται ο κεντρικός διακόπτης παροχής νερού – διακόψτε την παροχή αμέσως, εάν διαπιστώσετε διαρροή / πλημμύρα και πριν από οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης.
Ζημιές από νερά στο σπίτι

Οι πιο συχνές αιτίες:

Ζημιές από βροχή / καταιγίδα
Διαρροή σωλήνα στο σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ / λέβητας)
Διαρροή σωλήνα στην κουζίνα
Νερά από τον γείτονα
Διαρροή σωλήνα στο σύστημα αποχέτευσης / μπάνιο
Πλημμύρα
...και υπάρχουν και τα έξτρα έξοδα!

Αποζημιώσεις τρίτων (Αστική Ευθύνη) για ζημιές που τους προκαλέσατε από διαρροή νερών στο σπίτι σας
Έξοδα για τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς
Η Υδρόγειος σας καλύπτει σε όλες τις περιπτώσεις, ανάλογα με το ασφαλιστικό πρόγραμμα κατοικίας που θα επιλέξετε.
nextdeal

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευθείτε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή ενημερωθείτε στο www.ydrogios.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]