Η Μερόπη Τζούφη αποτυπώνει την αληθινή κατάσταση των περιουσιακών της στοιχείων

Απάντηση και διευκρινήσεις σχετικά με τη
δημοσίευση της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης Έτους 2015 , της Μερόπης Τζούφη (Βουλευτού Ιωαννίνων)

Με αφορμή τη δημοσίευση της δήλωσης «Πόθεν Έσχες», στην υποβολή της οποίας υποχρεούμαι λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας, σας επισημαίνω τα ακόλουθα, με σκοπό να αποτυπωθεί η αληθινή κατάσταση των περιουσιακών μου στοιχείων, η οποία δεν προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα.
Κατά πρώτον, πρέπει να τονισθεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία της δήλωσης «Πόθεν Έσχες» αφορούν τα υφιστάμενα κατά την 28-Δεκ-2015 και όχι αυτά του προηγουμένου έτους (2014), όπως ορίζεται στις οδηγίες υποβολής  για τους νεοεκλεγόμενους βουλευτές, που καταθέτουν για πρώτη φορά  δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Επομένως, στην εν λόγω δήλωση συμπεριλαμβάνονται τα εισοδήματα και οι καταθέσεις του 2015.
Προκειμένου λοιπόν να καταστεί σαφής η πραγματική κατάσταση των εισοδημάτων μου, η κ.Τζούφη επισημαίνει τα κάτωθι:
1. Δηλωθέν εισόδημα
Σε κάποια ανάρτηση έχει εμφανισθεί ως φορολογητέο ατομικό μου εισόδημα για το έτος 2014 το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα (δηλαδή το δικό μου και του συζύγου μου). Έτσι, αντί να διαχωρίσετε τα δύο εισοδήματα, ήτοι το ποσό των 51.541,82€ του δικού μου εισοδήματος και το ποσό των 35.478,46€ του εισοδήματος του συζύγου μου, αθροίσατε τα δύο ποσά και τα εμφανίσατε ως ατομικό μου εισόδημα, αγγίζοντας το ύψος των 87.020,28€. Τα ανωτέρω προκύπτουν και από τους κωδικούς υπόχρεου της δήλωσης.
2. Σχετικά με τα ακίνητα
Δεν κατέχω είτε ως ιδιοκτήτρια είτε ως συνιδιοκτήτρια 10 ακίνητα, οικόπεδα και διαμερίσματα. Αντιθέτως είμαι ιδιοκτήτρια κατά ποσοστό 50% σε κατοικία εμβαδού 143 τ.μ. στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, η οποία αποκτήθηκε με δάνειο, το οποίο ακόμα δεν έχει αποπληρωθεί, καθώς επίσης και ιδιοκτήτρια κατά 33% παλαιάς κατοικίας του 1915, εμβαδού 90 τ.μ., η οποία βρίσκεται εντός οικοπέδου 332 τ.μ. στο Σκαμνέλι Ζαγορίου Ιωαννίνων. Τα υπόλοιπα  ακίνητα, αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία του συζύγου μου και συγκεκριμένα αφορούν μια μονοκατοικία του 1978 και μια αποθήκη 4,72τμ (και τα αντίστοιχα οικόπεδα που έχουν χτιστεί), αποκτήθηκαν από γονική παροχή και βρίσκονται στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.
3. Σχετικά με τις τραπεζικές καταθέσεις
Οι τραπεζικές μου καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δήλωση «Πόθεν Έσχες», αφορούν υπόλοιπα λογαριασμών, σύμφωνα με τις οδηγίες υποβολής για την «πρώτη αρχική δήλωση» για νεοεκλεγέντες βουλευτές, όπως διαμορφώθηκαν την 28-Δεκ-2015 και όχι την 31-Δεκ-2014.
Πιο συγκεκριμένα:
Α. Οι πραγματικές καταθέσεις σε λογαριασμούς του έτους 2014, στους οποίους είμαι συνδικαιούχος με το σύζυγό μου και τα παιδιά μου, ανέρχονταν στο ποσό των 39.000€ και όχι των 130.000€, όπως εμφανίζεται.
Β. Η κατάθεση ποσού 57.632€ αφορά λογαριασμό που διατηρούσε ο θανών πατέρας μου, στον οποία συμπεριλήφθηκα ως συνδικαιούχος το 2015 (μετά το θάνατό του) μαζί με τη μητέρα μου και δεν αφορά δικά μου εισοδήματα.
Γ. Η κατάθεση ποσού 33.062€ αφορά τη βουλευτική μου αποζημίωση του έτους 2015.
Δ. Διευκρινίζω ότι οι καταθέσεις των εξής ποσών: α) 10.596,88€, β) 5.818,14€, γ) 3,23€ και δ) 424,34€, έχουν υπολογισθεί αυθαιρέτως εις διπλούν, ενώ πρόκειται για μονούς κοινούς λογαριασμούς, στους οποίους είμαι συνδικαιούχος με το σύζυγό μου ή και με τα παιδιά μου.
4.  Σχετικά με την κατοχή αυτοκινήτου
Τέλος, σας γνωρίζω ότι είμαι κάτοχος μόνον του 50% ενός μόνον Ι.Χ. αυτοκινήτου 1.600 κ.εκ. και όχι τριών, όπως αναφέρετε σε κάποιο δημοσίευμα. Υπάρχει και 1 ακόμη αυτοκίνητο 1.149 κ.εκ. ιδιοκτησίας του συζύγου μου.
Αυτή είναι η πραγματική περιουσιακή μου κατάσταση και παρακαλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια παραθέτοντας αναλυτικά τις διευκρινήσεις που σας απέστειλα προς ενημέρωση του κοινού και προς αποφυγή δημιουργίας των όποιων εντυπώσεων.

Με εκτίμηση,
Μερόπη Τζούφη
Βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]