Κάνε δουλειά μόνος σου!

Γίνε ο μηχανικός του αυτοκινήτου σου και άλλαξε μόνος σου ό,τι μπορείς. Ποιες εργασίες δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις και θα σου εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα από τη συντήρηση του αυτοκίνητου σου θα διαβάσεις πιο κάτω.

Το αυτοκίνητο αποτελείται από πολύπλοκους μηχανισμούς και ηλεκτρικά κυκλώματα, στο σπίτι για να μπορέσει να παρέμβει κάποιος χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις. Ωστόσο από την άλλη υπάρχουν και αρκετές εργασίες, που μπορείτε μόνοι σας να πραγματοποιήσετε, χωρίς να διακινδυνεύσετε την ασφαλή λειτουργία του οχήματός σας και να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.
Βέβαια η πραγματικότητα είναι πως ο μοναδικός και ο σωστότερος τρόπος να συντηρήσετε το αυτοκίνητό σας, ακόμα και για μικροδουλειές, είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αφενός θα είστε 100% σίγουροι για την ποιότητα της επισκευής και πως όλα θα έχουν γίνει στην εντέλεια και αφετέρου, όταν κάποια στιγμή αποφασίσετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, θα πετύχετε «πράσινη» τιμή, αφού θα μπορείτε να αποδείξετε πως η συντήρηση του έχει γίνει βάσει προδιαγραφών κατασκευαστή και δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα. Ας δούμε όμως ποιες είναι οι επισκευές που μπορείτε να κάνετε μόνος σας.

Αλλαγή μάκτρων καθαριστήρων
Για να αλλάξουμε τα μάκτρα, χρειαζόμαστε ένα ζευγάρι γάντια και λίγο χρόνο. Αφαιρούμε το παλιό μάκτρο πιέζοντας το εξάρτημα που συνδέει το μπράτσο με το μάκτρο. Κατόπιν πιέζουμε το μάκτρο προς τα κάτω για να απελευθερωθεί. Ενεργώντας αντίστροφα τοποθετούμε το μάκτρο στη βάση του καθαριστήρα. Οι σχετικές με το μέγεθος πληροφορίες γράφονται στη συσκευασία.

Καθαρισμός φωτιστικών σωμάτων
Για τον καθαρισμό των προβολέων χρειάζεστε λίγο νερό και σαπούνι. Αν το φανάρι πρέπει να αφαιρεθεί ούτως ώστε να καθαριστεί και εσωτερικά, τότε χρειάζεστε κάποιο κατσαβίδι ή κλειδί. Στα καινούργια αυτοκίνητα η διαδικασία αυτή είναι εύκολη και ακολουθώντας κανείς τις οδηγίες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή μπορεί να αφαιρέσει τα πίσω ή τα μπροστινά φωτιστικά σώματα.

Αλλαγή λαμπτήρων
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των φωτιστικών σωμάτων μπορείτε παράλληλα να αλλάξετε πιθανούς καμένους λαμπτήρες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα γαλλικό κλειδί ή ένα κατσαβίδι. Αφού εντοπίσετε τις λάμπες που έχουν καεί, αφαιρείτε το προστατευτικό καπάκι τους και εν συνεχεία αποσυνδέετε τα καλώδια και αλλάζετε την παλιά λάμπα με μία καινούργια ίδιου τύπου. Αν πρόκειται για πίσω φανάρι, ξεβιδώνετε τις βίδες που το συγκρατούν, αποσυνδέετε τα καλώδια και εν συνεχεία αφαιρείτε την «πλάκα» με τις λάμπες και αντικαθιστάτε την καμένη λάμπα.


Πηγή: http://www.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]