Πλαστογραφούσαν διαθήκες ηλικιωμένων και έπαιρναν τα χρήματα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση καθώς και κατάχρηση δημοσίου χρήματος με στόχο την ακίνητη περιουσία και τραπεζικό λογαριασμό θανόντα

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, 53χρονος άνδρας και 48χρονη γυναίκα, ενώ αναζητείται 42χρονος συνεργός τους

Η προκληθείσα ζημιά από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει το 1.100.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-12-2016 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, 53χρονος άνδρας και 48χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, απάτη επί δικαστηρίω και παράβαση του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω, για την ίδια υπόθεση, είναι και ένας 42χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων διερεύνησε την υπόθεση και εξακρίβωσε ότι οι ανωτέρω είχαν συστήσει, τουλάχιστον από το Μάιο τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα η οποία κατάρτισε πλαστή διαθήκη και με απατηλό τρόπο πέτυχε την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία αυτή κηρύχθηκε ως "κυρία". Κατ' αυτό τον τρόπο έγιναν κύριοι της ακίνητης περιουσίας του θανόντα και προέβησαν επίσης σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από Τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο φερόμενος ως διαθέτης.

Ως προς την συμμετοχή των κατηγορουμένων στην εγκληματική αυτή δράση, ο 42χρονος κατέθεσε ενόρκως ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών ότι η υπογραφή της "διαθήκης" είναι αυτή του θανόντος. Η 48χρονη εμφανίσθηκε ως η μοναδική "κληρονόμος" και πέτυχε με τον προαναφερόμενο τρόπο να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) του θανόντα.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκε, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε Τραπεζικό Κατάστημα και αιτήθηκε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά τα ανωτέρω ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της εγκληματικής αυτής ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]