LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Φωταγώγηση της Βουλής με κόκκινη κορδέλα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η σημερινή και προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη για τον ιό HIV.

Σημάδια υποχώρησης του αριθμού νέων διαγνώσεων κυρίως ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση εφησυχασμό για την επιδημία της HIV λοίμωξης στη χώρα μας, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εξηγεί ότι στη χώρα μας, μετά τη μεγάλη επιδημία της HIV λοίμωξης που καταγράφηκε στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών την περίοδο 2011-2013, κατά τα τελευταία έτη σημειώθηκε μείωση των νέων διαγνώσεων στη συγκεκριμένη ομάδα.

«Ειδικότερα, το πρώτο δεκάμηνο του 2016 παρατηρήσαμε μία σημαντική ελάττωση των νέων περιστατικών, τα οποία είναι χαμηλότερα ακόμα και από τα προ της επιδημίας επίπεδα. Η συγκεκριμένη πτώση θα μπορούσε να αποδοθεί στο γεγονός ότι, πλέον η έναρξη αντιρετροϊκής αγωγής πραγματοποιείται έγκαιρα, αμέσως μετά τη διάγνωση της HIV λοίμωξης.Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τον τελευταίο χρόνο συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των δομών που διενεργούν δωρεάν έλεγχο για την HIV λοίμωξη», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, τους πρώτους δέκα μήνες του 2016 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ 453 HIV λοιμώξεις, εκ των οποίων οι 367 (81%) αφορούσαν άνδρες και 86 (19%) γυναίκες.

Με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS, θα φωταγωγηθεί στις 17:30 η Βουλή.

Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η ομάδα κρουστών «Quilombo» και μέλη -εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», θα ενημερώνουν τους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος.
 altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]