Νέα διάκριση για 3 Γιαννιώτες Αρχιτέκτονες

Νέα διάκριση για 3 Γιαννιώτες Αρχιτέκτονες
Τρίτη διάκριση για ομάδα αρχιτεκτόνων από την πόλη μας. Συγκεκριμένα οι αρχιτέκτονες Παΐδας Ελευθέριος, Πλιάτσικας Δημήτρι
ος και Χαρίτος Ηλίας, κατάφεραν να αποσπάσουν το 2ο βραβείο σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Καλαμάτας. Ο διαγωνισμός αφορούσε στον επανασχεδιασμό της δημοτικής οδού 23ης Μαρτίου καθώς και της «συνέχειάς» της προς τις οδούς Υπαπαντής και Σταδίου. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η αναζήτηση σχεδιαστικών προτάσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου της περιοχής, καθώς και στην ανάδειξη του μνημειακού χαρακτήρα της οδού.
Εκτός από την διάκριση και το βραβείο, οι Γιαννιώτες αρχιτέκτονες απέσπασαν και άκρως κολακευτικά σχόλια από την κριτική επιτροπή. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής: “Η πρόταση συνδυάζει ρεαλισμό και όραμα για το ζήτημα της συνύπαρξης πεζών και οχημάτων στην περιοχή… Η πρόταση διαθέτει ζωντανή απεικόνιση, κατανοητή και σαφή σχεδίαση… Η πρόταση είναι πλήρης και προσφέρει ενδιαφέρουσες και εφικτές λύσεις σε όλο το φάσμα των απαιτήσεων του διαγωνισμού...”.
Πρόκειται για την τρίτη διάκριση των 3 αρχιτεκτόνων από την πόλη μας, μιας και στο παρελθόν διακρίθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό σχεδιασμού εξοπλισμού εσωτερικού χώρου “AthensHeartDesignAward” κατακτώντας το 3ο βραβείο  και στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών “ΚΟΖΑΝΗΧ4” όπου απέσπασαν έπαινο – εξαγορά. Επίσης συμμετείχαν σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάπλαση της πλατείας Εμπορίου στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]