ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην Επιστημονική Ημερίδα για τα 35 χρόνια της ΕΛΕΠΑΠ η Μερόπη Τζούφη

Χαιρετισμός στην
Επιστημονική Ημερίδα για τα 35 χρόνια της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία του Δ. Υφαντή και του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 35 χρόνων παρουσίας και προσφοράς της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία της Προέδρου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κα Ν. Μπέγκα, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός της Μερόπης Τζούφη, βουλευτή Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η βουλευτής αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ στο πέρασμα των χρόνων και τη διαρκή προσπάθεια για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για θεραπεία, εκπαίδευση, αποκατάσταση και ένταξη στην κοινωνία παιδιών με ποικίλα νευρολογικά και αναπτυξιακά νοσήματα ή δυσκολίες. Τόνισε την ανάγκη της καθημερινής διεκδίκησης στην κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία και άλλες διαταραχές, ειδικά στο σημερινό «τοξικό» περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που έχουν επιφέρει αυξημένο κίνδυνο φτώχειας, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και συμπίεση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι ευάλωτοι αυτοί πολίτες έχουν πληγεί διπλά από την κρίση» και πως «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προσπαθούμε να ανακόψουμε και να επουλώσουμε την κατάσταση, παίρνοντας πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς, όπως η μη-περικοπή των οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων που επιτεύχθηκε μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και η νομοθέτηση για την κάλυψη του 15% των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμων υπαλλήλων και εργαζομένων με σύμβαση ΙΔΑΧ από ανθρώπους με αναπηρία ή μέλη οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία».
Καταληκτικά, η βουλευτής παρουσίασε το σχεδιασμό του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη δημιουργία Εθνικού Συστήματος Αλληλεγγύης για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με κοινούς κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς. Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης & Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης & Κοινωνικής Συνοχής, η συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Ωφελούμενων, Μητρώου Φορέων Άσκησης Προνοιακής Πολιτικής, Μητρώου Κοινωνικών Προγραμμάτων, ενώ στις αρχές του 2017 αναμένετε η λειτουργία 254 Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους. Τέλος, δρομολογείται η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, η κατάργηση του παράβολου για τους άπορους και ανασφάλιστους στα ΚΕΠΑ και η διαβούλευση της Χάρτας Δικαιωμάτων των ΑμεΑ, ενώ με πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας, συγκροτείται Διυπουργική Επιτροπή με αντικείμενο την άμεση παρακολούθηση των θεμάτων των ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]