Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-12-2016

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΜΑΡΤΥΡΙΟ χωρίς τέλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων έρχονται μέσα στο 2017, καθώς το ψαλίδισμα του ΕΚΑΣ κατά 50% ήταν απλώς η αρχή για να εξοικονομηθεί το σύνολο των 421.000.000 ευρώ που προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017".



ΕΘΝΟΣ: "Το έκτακτο σχέδιο για αποζημιώσεις αγροτών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενεργοποιείται, με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κοινοτικό πρόγραμμα για την αύξηση των ποσών αποζημίωσης στους αγρότες που επλήγησαν το 2016 από τα καιρικά φαινόμενα. Θα επιδοτούνται γεωργοί και κτηνοτρόφοι εξ ολοκλήρου για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο αλλά και για την αποκατάσταση εγκαταστάσεων".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεσμεύομαι" για αφοσίωση στη λιτότητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την επιβεβαίωση του Πόουλ Τόμσεν ότι το υπουργείο Οικονομικών και κατ΄επέκταση η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ανεπιφύλακτα τον μεσοπρόθεσμο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ περιλαμβάνει η περίφημη επιστολή-απολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για τις παροχές του πρωθυπουργού".



ΕΣΤΙΑ: "Το Ισλάμ μη συμβατό με την Ευρώπη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα φαινόμενα δεικνύουν μια τάση μιθριδατισμού από μία αφελή Ευρώπη που υποβαθμίζει την απειλή του Ισλάμ. Άν όμως σε αυτή την Ευρώπη, η ιστορία και οι παραδόσεις έχουν κάποια αξία, πρέπει να επιμείνουμε ότι δεν επιτρέπεται οι καμπάνες να σταματήσουν να ηχούν και δεν επιτρέπεται να απαγορεύονται οι ευχές των Χριστουγέννων, όπως ήδη συμβαίνει στην πόλη του "μετριοπαθούς" Σαντίκ Χάν (δήμαρχος του Λονδίνου)".



Η ΑΥΓΗ: "Ο αγώνας αποδίδει".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε δεινή πολιτική και επικοινωνιακή ήττα οδήγησε ακόμη μια φορά τη Ν.Δ. η αντιπολιτευτική τακτική του "ατυχήματος " της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εν προκειμένω στην περίπτωση του έκτακτου βοηθήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σπατάλη μετά μουσικής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αλμυρή βγαίνει η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο Θησείο για την αλλαγή του χρόνου. Το κόστος ξεπερνάει τις 170 χιλιάδες ευρώ. Δεν προηγήθηκε διαγωνισμός, αλλά απευθείας ανάθεση σε εταιρεία έκδοσης εισιτηρίων, κυρίως για θέατρα. Με το 1/5 αυτού του ποσού θα μπορούσε να γίνει η εκδήλωση, λένε διοργανωτές συναυλιών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παράθυρο για αυξήσεις και διορισμούς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παράθυρο για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και αυξήσεις αποδοχών στους δήμους με απλές δικαστικές αποφάσεις ανοίγει μία τροπολογία, από τις δεκάδες που ψηφίστηκαν από τη Βουλή λίγο πριν κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τέθηκε πλέον σε ισχύ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υπό διαρκή απειλή μισθοί συντάξεις και λαϊκά δικαιώματα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πρόσθετες διαβεβαιώσεις για την απαρέγκλιτη τήρηση του 3ου μνημονίου και για κάθε είδους συμπληρωματικά αντιλαϊκά μέτρα και συμφωνίες παρέχει η κυβέρνηση με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)".

ΤΑ ΝΕΑ: "Επιστολής του Μνημονίου το ανάγνωσμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετάνοια και πλήρη υποταγή στο Μνημόνιο δηλώνει η κυβέρνηση με την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές, στους οποίους παρέχει διαβεβαιώσεις ότι μένει πιστή στις απαιτήσεις του προγράμματος και αναλαμβάνει πρόσθετες δεσμεύσεις. Υπόσχεται ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει των συμφωνηθέντων και, αν χρειαστεί, θα κουρέψει τις συντάξεις για να καλυφθούν κενά από τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος σε συνταξιούχους".

Kontranews: "Στην επίθεση ο Αλέξης σε αδιέξοδο ο Κυριάκος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τα αποκαλυπτήρια της συμμαχίας των πρόθυμων και των υποτακτικών των ξένων τοκογλύφων, που επιχείρησαν για μια ακόμα φορά να υπονομεύσουν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας στην εναγώνια προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να προκαλέσουν εκλογές, εγκαινιάζεται η μεγάλη επικοινωνιακή αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα".



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιστολή συμμόρφωσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών να μη διατεθούν και στο μέλλον κονδύλια για την έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων αποτυπώνονται πίσω από τις γραμμές της "επιστολής Τσακαλώτου" προς τους θεσμούς, η οποία δόθηκε χθες και επίσημα στη δημοσιότητα".
To Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]