2,5 δις ευρώ «έχασε» το Δημόσιο από τις ρυθμίσεις που έχουν απολεσθεί

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που έχασαν τις ρυθμίσεις των οφειλών τους προς τη φορολογική Διοίκηση είτε λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει τη χώρα ή εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων που τίθενται στη νομοθεσία για τη διατήρηση των ρυθμίσεων αυτών. Ταυτόχρονα, οι νέες οφειλές που δημιουργούνται οδηγούν τους φορολογούμενους πολίτες σε απόγνωση, αφού πλέον δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε τις ρυθμισμένες οφειλές, ούτε φυσικά τις καινούργιες που σιγά σιγά προστίθενται. Ο βρόχος των οφειλών συνεχώς σφίγγει και οδηγεί σε ασφυξία την πλειονότητα των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων που χειμάζονται από την οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα καραδοκεί η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών που συχνά αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τους περισσότερους.

Επιμέλεια: Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN


Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ αρχικά υπήχθησαν στις διάφορες ρυθμίσεις (σ.σ. ν.4321/2015, ν.4305/14, ν.4152/2013 τελευταίας ευκαιρίας, ν.4152/2013 πάγια ρύθμιση, ν.4174/2013 Κ.Φ.Δ.) συνολικά ποσά οφειλών περίπου 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τελικά χάθηκαν ρυθμίσεις συνολικού ποσού οφειλών 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το Δημόσιο εισέπραξε απ΄όλες τις αρχικά ρυθμισμένες οφειλές περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένει να εισπράξει ακόμη περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Να σημειώσουμε ότι το συνολικό ποσό οφειλών των ενεργών ρυθμίσεων βάσει των στοιχείων που τηρούνται στο taxis ανέρχεται στα 6.6 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.
Τέλος, να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικ. πρέπει να βελτιώσουν το σύστημα της ηλεκτρονικής πληροφόρησης των πολιτών στο taxis (σ.σ. στην προσωποποιημένη πληροφόρηση), γιατί υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις στις οποίες ενώ οι ρυθμίσεις τυπικά έχουν χαθεί (σ.σ. βάσει των κείμενων διατάξεων), εντούτοις στην προσωποποιημένη πληροφόρηση και για την ακρίβεια στην ενότητα των ρυθμισμένων οφειλών αυτές οι ρυθμίσεις εμφανίζονται ως ενεργές1. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να καταβάλουν μηνιαίως μικρότερα ποσά απ΄όσα προέβλεπαν οι σχετικές ρυθμίσεις θέλοντας έτσι να δείξουν ένα καλό «πρόσωπο» προς τη φορολογική Διοίκηση, ενώ αρκετοί φορολογούμενοι όταν χάνεται μία ρύθμιση προβαίνουν σε νέες ρυθμίσεις.
πηγη Τaxheaven//via:EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]