ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι φορολογούμενοι εκπέμπουν SOS! H αγορά περιμένει τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Πνιγμένοι στα χρέη είναι ιδιώτες και επιχειρήσεις. Το υπουργείο οικονομίας γράφει και σβήνει το σχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, οι φορολογούμενοι εκπέμπουν SOS. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε άλλους φόρους λένε στην κάμερα του Star.

«Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι ότι δεν έχουν κεφάλαιο κίνησης για να κινηθούν. Οι τράπεζες δεν δίνουν λεφτά, ο τζίρος έχει πέσει πολύ και δεν μπορούμε να κινήσουμε τις επιχειρήσεις μας» δηλώνει η Γιώτα Παρίση, ιδιοκτήτρια καταστήματος.

Πως και πως περιμένουν οι επιχειρηματίες να δουν ποιο θα είναι το τελικό σχέδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η τρόικα επιμένει για κούρεμα των οφειλών και προς την εφορία ενώ τα υπουργεία οικονομικών και οικονομίας προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η ζημία για το δημόσιο ταμείο θα είναι η ελάχιστη δυνατή.

«Να βοηθήσουν γιατί δεν μας βλέπω καλά. Αν δεν βοηθήσουν τελείωσε. Είμαστε όλοι μικρομεσαίοι το 80%».

Το σχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού αφορά 400 χιλιάδες επιχειρήσεις με χρέη στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Η ρύθμιση σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει κούρεμα 50% και κλειδί για να πάρει μπρος η ρύθμιση αποτελεί η ίση αντιμετώπιση όλων των πιστωτών. Δηλαδή δυνατότητα διαγραφής έως και της μισής οφειλής τόσο στις τράπεζες, όσο και στην εφορία και τα ταμεία.

Προϋπόθεση αποτελεί η επιχείρηση να χαρακτηριστεί βιώσιμη. Την ώρα όμως που η κυβέρνηση ποντάρει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη δικαιοσύνη.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει λάβει κατασχετήριο για το σπίτι του στο Ψυχικό αναθάρρησε μετά από πολύ καιρό με την απόφαση του ΣΤΕ.

«Τούτη η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας μας δίνει αχτίδες ελπίδας ότι μπορεί να ζήσουμε και να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη την οποία βρισκόμαστε σήμερα. Χάνεται το σπίτι της γυναίκας μου και δεν μπορώ να τη βοηθήσω για να μην το χάσει»

Το ΣΤΕ έκρινε παράνομο τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και κατά συνέπεια  και τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ στις συγκεκριμένες περιοχές οι κάτοικοι των οποίων είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Έτσι, ακυρώνεται η υπουργική απόφαση καθορισμού των αντικειμενικών αξιών σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέο Βουτζά και Δελφούς.
δείτε το βίντεο του star εδώ
πηγη star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]