Η αγορά των μεταχειρισμένων smartphones θα τριπλασιαστεί έως το 2020

Αύξηση των πωλήσεων μεταχειρισμένων και ανακατασκευασμένων (refurbished) smartphones στην παγκόσμια αγορά αναμένεται έως τα τέλη...
της δεκαετίας. Η αγορά των used και refurbished “έξυπνων” κινητών εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά με μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 22,3%. Σε επίπεδο απόλυτων αριθμών, το 2020 υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, 223 εκατ. μεταχειρισμένα smartphones, έναντι περίπου 81,3 εκατ. το 2015, που συνιστά σχεδόν τριπλασιασμό της αγοράς.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, που περιλαμβάνονται σε σχετικό report (Worldwide Used Smartphone Forecast, 2016-2020), η συνολική αξία της αγοράς μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων το 2020 θα φτάνει τα $30 δις (σ.σ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η μέση τιμή πώλησης για μια μεταχειρισμένη συσκευή θα είναι της τάξης των $136 το 2020).

H αγορά των μεταχειρισμένων κινητών έχει δει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, υποστηριζόμενη από μια σειρά προγραμμάτων “trade-in” και “buyback” σε πολλαπλά κανάλια και πλατφόρμες διάθεσης. Ειδικά στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων smartphones με μεγάλη έκπτωση τείνουν να εξελιχθούν σε υπολογίσιμη αγοραστική τάση, ενώ την τελευταία πενταετία ανοδικά κινείται και το κανάλι των used συσκευών στη Δυτική Ευρώπη και την Ασία.

Προβλέψεις
Η Βόρεια Αμερική εκτιμάται ότι θα εμφανίσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς των μεταχειρισμένων smartphones έως το 2020. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις used smartphones (στοιχεία 2015) ανήλθαν σε 15,2 εκατ. με το μερίδιο τους επί των συνολικών αποστολών smartphones στην περιοχή, να φθάνει το 18,7%. Το 2020 στην αγορά της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να πωληθούν 55,2 εκατ. μεταχειρισμένα smartphones, με το μερίδιο τους στη συνολική αγορά να φτάνει το 24,8%, που μεταφράζεται σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 29,4%.

Στον υπόλοιπο κόσμο, το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, διατέθηκαν 66,1 εκατ. μεταχειρισμένα “έξυπνα” κινητά, αριθμός που θα εκτοξευθεί στα 167,4 εκατ. το 2020.

Μεταχειρισμένα
Σύμφωνα με άλλη μελέτη της Deloitte, το 2016 οι καταναλωτές αναμένεται να πουλήσουν ή να ανταλλάξουν περίπου 120 εκατ. μεταχειρισμένα smartphones, αποφέροντας περισσότερα από $17 δις στους κατόχους τους. Αυτή - σύμφωνα με την εταιρεία - είναι μια πολύ σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 80 εκατ. smartphones, τα οποία εμπορεύτηκαν το 2015 με αξία $11 δις. Επιπλέον, όπως εκτιμά η ίδια έρευνα, το 10% των καινούριων premium smartphones (αξίας $500 ή υψηλότερης) τα οποία θα αγοραστούν το 2016, κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν να έχουν τρεις ή περισσότερους ιδιοκτήτες πριν αποσυρθούν από την αγορά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]