Μετά τα κινητά τηλέφωνα και πλυντήρια της Samsung είναι επικίνδυνα- Η εταιρεία απέσυρε περίπου 3 εκατομμύρια συσκευές από τις ΗΠΑ (βίντεο)

Τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν διαλυθεί οι καπνοί από τις εκρήξεις των κινητών Galaxy Note 7 της Samsung η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει πλυντήρια ρούχων εξαιτίας «κινδύνου να προκαλέσουν τραυματισμούς» τραυματίζοντας τους καταναλωτές.

Η Samsung ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόσυρση των περίπου 2,8 εκατομμυρίων πλυντηρίων ρούχων από την αγορά των ΗΠΑ, μόλις δύο μήνες μετά το σκάνδαλο με τις εκρήξεις των μπαταριών των κινητών τηλεφώνων Samsung Galaxy Note 7.

Η Επιτροπή Ασφάλειας των Καταναλωτών στις ΗΠΑ (CPSC) δέχθηκε 733 παράπονα για υπερβολικούς κραδασμούς και για θραύση των πλυντηρίων.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν έθεσαν σε λειτουργία το πλυντήριό τους και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις αναφέρθηκαν και πτώσεις. Ειδικότερα ένα από τα θύματα έσπασε το σαγόνι του, ενώ άλλα άτομα τραυματίστηκαν στον ώμο, εξαιτίας των πλυντηρίων. Η ανάκληση αφορά 34 διαφορετικά μοντέλα πλυντηρίων της Samsung τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά από τον Μάρτιο του 2011.

Με ανακοίνωσή της η CPSC προειδοποιεί ότι το καπάκι το πλαισίου του πλυντηρίου ρούχων ενδεχομένως να πεταχτεί ξαφνικά σε αρκετά μεγάλη απόσταση, γεγονός που οφείλεται στους υπερβολικούς κραδασμούς, με αποτέλεσμα να «υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού» των καταναλωτών.Οι αγοραστές των 2,8 εκατομμυρίων συσκευών έχουν τρεις επιλογές: να ζητήσουν ένα δωρεάν κιτ επισκευής στο σπίτι, να επιστρέψουν το πλυντήριο και να πάρουν ένα κουπόνι με το οποίο θα μπορέσουν να προμηθευτούν μια άλλη συσκευή ή απλώς να επιστρέψουν την συσκευή τοςυ αν η βλάβη παρουσιάστηκε κατά τον πρώτο μήνα από την αγορά της. Ο γίγαντας της τεχνολογίας Samsung ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο την απόσυρση 2,5 εκατομμυρίων smartphone Galaxy Note 7, λόγω των πολλών περιπτώσεων έκρηξης των μπαταριών τους. Η εταιρεία τελικά αναγκάστηκε να αναστείλει τις πωλήσεις και την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου.
 pronews.gr//via:newsone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]