Public Issue: Δημοσκόπηση-κόλαφος για την κυβέρνηση – Οργή, αγανάκτηση και ντροπή

Πολύ μεγάλη είναι η απογοήτευση του εκλογικού σώματος από την κυβέρνηση, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue. Χαρακτηριστικό είναι πως το 88% πιστεύει ότι «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», ενώ μόλις το 8% θεωρεί ότι βαίνουν προς τη σωστή.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει, επίσης, κατάρρευση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να διατηρεί πολύ μεγάλο προβάδισμα τόσο στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού όσο και στη δημοφιλία.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Β. Λεβέντη. Επίσης, το 42% θεωρεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως, στο ερώτημα για το εάν είναι προτιμότερη για τη χώρα μια κυβέρνηση της ΝΔ ή μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο». Υπέρ μιας κυβέρνησης της ΝΔ τάχθηκε το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή. Στο ερώτημα για το αν χρειάζονται εκλογές, οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες: Το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξαιρετικά μεγάλο (73%) είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 19% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίστοιχα, το 95% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 3% ότι κινείται προς τη σωστή.
Το 28% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αισθάνεται οργή/αγανάκτηση, το 25% ότι αισθάνεται απογοήτευση, το 19% ανησυχία/άγχος και το 9% ντροπή. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διεθνή ισχύ της χώρας, το 53% απάντησε ότι η θέση της είναι πιο αδύνατη σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το 38% θεωρεί ότι παρέμεινε η ίδια και το 8% ότι έγινε πιο ισχυρή.
Η μηνιαία δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.005 ατόμων ηλικίας από 17 ετών και άνω. Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για το Νοέμβριο, πατήστε εδώ.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]