ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Επίθεση ενάντια σε φοιτητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων από αδέσποτα σκυλιά[photos]

Στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιούπολη με τα αδέσποτα σκυλιά αναφέρεται φοιτητής μέσω  επιστολής , την οποία λάβαμε πριν απο λίγο και τη δημοσιεύουμε αυτούσια.
Υπενθυμίζεται πως πριν απο λίγες ημέρες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε Συνεδρία της  αποφάσισε ομόφωνα ότι η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη είναι άκρως επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη.
Για το λόγο αυτό συγκρότησε επιτροπή, υπό τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Ιδρύματος, η οποία θα επισκεφθεί άμεσα τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου, καθώς και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να θέσει το ζήτημα απομάκρυνσης των αδέσποτων σκύλων από την Πανεπιστημιούπολη.


Ακολουθεί η επιστολή του φοιτητή 

Προς οποιονδήποτε υπεύθυνο για τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων
Είμαι δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατοικώ στις φοιτητικές κατοικίες. Σήμερα, ημέρα Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 18:45 δέχθηκα επίθεση από δεκάδα σε αριθμό αδέσποτων σκυλιών στο χώρο του πανεπιστημίου, συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται μπροστά από την κεντρική είσοδο της βιβλιοθήκης. Μόνος μου κατεθυνόμουν προς τη λέσχη για να φάω το βραδινό μου, όταν τα σκυλιά αγριεμένα και πολύ επιθετικά όρμηξαν κατά πάνω μου χωρίς να τα έχω προηγουμένως προκαλέσει. Ως αποτέλεσμα με δάγκωσαν βαθιά στην κνήμη και μου προκάλεσαν αρκετές γραντζουνιές στο πόδι. Ζαλίστηκα, παρά λίγο να χάσω τις αισθήσεις μου και με δυσκολία, εφόσον ήμουν μόνος μου και κούτσενα από τον πόνο στις πληγές μου, επέστρεψα στο δωμάτιό μου, τρομαγμένος, πονεμένος και με άδειο στομάχι. Αμέσως, με τη βοήθεια μιας φίλης μου πήγα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου δέχτηκα τις πρώτες βοήθειες.
Ο λόγος που σας απευθύνομαι είναι διότι η κατάσταση πραγματικά βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ζητώ ειλικρινά τη βοήθειά σας.Η επίθεση ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί και δεν γνωρίζω εάν και άλλοι συμφοιτητές μου έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση με αυτήν που εγώ ήρθα δυστυχώς αντιμέτωπος σήμερα. Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών φοβάται να κυκλοφορήσει μέσα στο πανεπιστήμιο, πολλοί αποφεύγουν τα απογευματινά τους μαθήματα και εργαστήρια ή μένουν νηστικοί. Είναι όμως κρίμα και στανάχωρο για το πανεπιστήμιο μας, που θεωρείται χώρος μόρφωσης, πολιτισμού και κατά τα άλλα ασφάλειας να εχεί αυτή την εικόνα παραμέλησης και αγριότητας.
Κρίνω επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου με θέμα τα προβλήματα που δημιουργούν ο τεράστιος πληθυσμός σκυλιών-μόνιμων κατοίκων της πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων στην ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Η σύναντηση κατέληξε στο ότι η πρυτανία αδυνατεί να δώσει κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως παραμένει και οι επιθέσεις είναι πραγματικές.
Ως πάσχων και φοιτητής που αγαπάει το πανεπιστήμιο του, ζήτω από κάθε αρμόδια υπηρεσία να αναλάβει δράση και να απομακρύνει τα σκυλιά από το χώρο του πανεπιστημίου, καθώς όχι μόνο είναι επικύνδυνα αλλά δεν έχουν θέση εδώ.
 Με αγανάκτηση
Χρήστος Κάτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]