ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συλλείτουργο Δρυϊνουπόλεως - Κεφαλληνίας στην Κόνιτσα. Χειροτονία Διακόνου[photos]

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2016, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά στην Κόνιτσα, πανηγυρικός Όρθρος και δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, παρουσία πλήθους Πιστών.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Μιχαήλ Μπράχου, ενός νέου στην ηλικία ανθρώπου από τη Σιταριά Πωγωνίου. Ο νέος διάκονος – όπως και η σύζυγός του – είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, και υπήρξε μαθητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.
Στην προσφώνησή του ο π. Μιχαήλ εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του στον Θεό, ο Οποίος τον αξίωσε του υψίστου αξιώματος της Ιερωσύνης. Ευχαρίστησε δια πολλών τόσο τον Καθηγητή του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, όσο και τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, εισάγοντάς τον στην ιερατική οικογένεια της ακριτικής Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας στην αντιφώνησή του εξήρε την έξωθεν καλή μαρτυρία του π. Μιχαήλ και αναφέρθηκε δια πολλών στην μεγάλη δυσκολία που προκαλεί στην Εκκλησία η απόφαση της Πολιτείας να περιορίσει δραματικά τις θέσεις νέων Κληρικών. Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη του χαρά που ένας τόσο νέος άνθρωπος εισέρχεται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, σε μια ακριτική Μητρόπολη της οποίας οι περισσότερες ενορίες αποτελούνται από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.
Παράλληλα με τις νουθεσίες προς τον νέο διάκονο για την ανάγκη να προσεύχεται και να εμπιστεύεται απόλυτα τον εαυτό του στα χέρια του Θεού, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας απηύθυνε συμβουλές και προς τη διακόνισσα – τη σύζυγο του π. Μιχαήλ – χρησιμοποιώντας τη σχετική διδασκαλία του Απ. Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]