Πέντε Masterclass για την τέχνη του θεάτρου, από το ΔΗΠΕΘΕ !

Πέντε Masterclass για την τέχνη του θεάτρου, από το ΔΗΠΕΘΕ

Δημιουργία, Φαντασία, Θεατρική πράξη, Θεατρικός λόγος, Υποκριτικοί κώδικες.
Λέξεις που αντιπροσωπεύουν τα πέντε masterclass που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων. Πέντε Masterclass, από έξι καλλιτέχνες, για όσες και όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του Θεάτρου, με γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς και θεατρολόγους.
Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, με ένα βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη και τίτλο «Μύθος και Πραγματικότητα».
Μέσα από παρουσιάσεις, συζητήσεις, ανάλυση παραδειγματικών κειμένων, ασκήσεις και εποικοδομητική κριτική, με βάση τις αρχές θεατρικής γραφής όπως σύγκρουση και κατασκευή σκηνών, δομή, ρυθμός και ύφος, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το πρώτο σχέδιο ενός νέου κειμένου με σκηνικές δυνατότητες όπως μονόπρακτο ή κύριες σκηνές ενός μεγαλύτερου έργου. (Σάββατο και Κυριακή 26 - 27 Νοεμβρίου, 11:00 - 17:00).
Η Νίνα Ράπη γράφει θεατρικά και διηγήματα. Έργα της έχουν βραβευτεί ή διακριθεί και όλα έχουν ανεβεί/παρουσιαστεί σε χώρους όπως: Southbank Centre, Soho theatre, Riverside studios, Εθνικό θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Αγγέλων Βήμα, Ινδία (πρώτο βραβείο Festival, Πιράνι), Estaca Zero Teatro, Πόρτο. Το 2014 κυκλοφόρησε η τελευταία της συλλογή διηγημάτων Κατάσταση Φούγκας (Κέδρος). Επίσης το 2014, το λιμπρέτο της Raven ανέβηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Δίδαξε Δημιουργική/Θεατρική Γραφή στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich για πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα εμψύχωσε εργαστήρια θεατρικής γραφής στο Θέατρο Τέχνης, Ίδρυμα Κακογιάννη.
Την άνοιξη 2016 ήταν η επίσημη καλεσμένη συγγραφέας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή - Θεατρικές Φωνές της Πόλης στο θέατρο Άνετον, όπου παρουσιάστηκε το έργο της.
Μετά το πρώτο Masterclass θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα, μέχρι και τον Απρίλιο του 2017. Η συνέχεια δίνεται από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου, με το Masterclass «Παίζοντας με τη φαντασία». Στοιχεία σωματικού θεάτρου από την παιδαγωγική του Λεκόκ με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Αλέξανδρο Μιχαήλ.
Ακολουθεί το Masterclass «Η Μάσκα συναντά το Σώμα» που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Η σχέση της μάσκας και της σωματικής ενέργειας στη θεατρική πράξη, με τον σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα.
Στις 17 με 19 Μαρτίου, τα masterclass του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, συνεχίζονται με τη «Δράση και Αφήγηση στο Θέατρο». Η προσέγγιση του θεατρικού λόγου μέσα από τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου, με τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου.
Τα masterclass ολοκληρώνονται το χρονικό διάστημα από 28 έως 30 Απριλίου. «Από τον Στανισλάφσκι στον Μπρέχτ». Ένα εργαστήρι πάνω σε δυο διαφορετικούς υποκριτικούς κώδικες μέσα από κείμενα των Τσέχωφ και Μπρέχτ, με την σκηνοθέτη Σοφία Καρακάντζα και τη θεατρολόγο Γιάννα Τσόκου.
Πληροφορίες στο τηλ. 2651025670 (9:00-14:00). http// dipetheioannina.eu







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]