Δήμος Δωδώνης: Προτάσεις στο Interreg Ελλάδα-Ιταλία



Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την υποβολή τριών προτάσεων στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Ιταλία. Σημειώνεται ότι δύο προτάσεις έχουν υποβληθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα Ελλάδα- Αλβανία.
Οι νέες προτάσεις είναι οι ακόλουθες:
- Τοπικές Αναπτυξιακές Συμπράξεις και Στρατηγικά Σχέδια για την Κοινωνική Οικονομία. Σκοπός της πρότασης, που έχει συνολικό προυπολογισμό 825 χιλιάδες ευρώ, είναι η ανάπτυξη τεσσάρων κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και αντίστοιχων στην Ιταλία καθώς και η δημιουργία Ελληνοιταλικού δικτύου αναπτυξιακών συμπράξεων.
- Take action to avoid risking: Ανάληψη δράσης για την αποφυγή κινδύνων. Σκοπός του έργου είναι να εφαρμόσει μία σειρά δράσεων για την πρόληψη από ακραία φυσικά φαινόμενα σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από υψηλό κίνδυνο.Η πρόταση περιλαμβάνει και την προμήθεια εξοπλισμού.
- Δίκτυο για την προώθηση και την διατήρηση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω διευκόλυνσης των τουριστικών τροχόσπιτων στη διασυνοριακή περιοχή. Το έργο αφορά στην κατασκευή και διαμόρφωση σημείων για την στάθμευση campervan τα οποία θα συνδέονται με ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]