Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το βίντεο που ανέβασε κυνηγός στο facebook

Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε το www.zoosos.gr το οπτικοακουστικό υλικό που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook ένας κυνηγός ο οποίος φαίνεται μαζί με ακόμα δύο άνδρες να κλωτσούν επανειλημμένα τραυματισμένο αγριογούρουνο και να εκσφενδονίζουν μια μεγάλη πέτρα στο κεφάλι του.
Τρεις κυνηγοί που, σύμφωνα με το www.zoosos.gr, προέρχονται πιθανότατα από την Ελασσόνα Λάρισας, βασάνισαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο ένα αγριογούρουνο και ανάρτησαν τα έργα τους στο facebook. Σε βίντεο που ανέβασε ένας εξ αυτών στο λογαριασμό του φαίνεται το ζώο, αφού έχει δεχτεί σφαίρα να σύρετε από τα πόδια από έναν εκ των κυνηγών, με τους άλλους δύο να το κλωτσούν και να το χτυπούν γελώντας.
Στη συνέχεια του βίντεο, ένας εκ των δραστών σηκώνει μια μεγάλη πέτρα ψηλά και την εκτοξεύει στο κεφάλι του απροστάτευτου ζώου. Το βίντεο, που αποτελεί στοιχείο εγκληματικής ενέργειας και οι πράξεις που καταγράφονται σε αυτό διώκονται ποινικά, έχει σταλεί από την ιστοσελίδα Zoosos.gr στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το βίντεο με τις ιδιαίτερα αποκρουστικές εικόνες, επιλέξαμε να μην το προβάλουμε, όπως αυτό αναρτήθηκε στο zoosos.gr.
Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως οι κυνηγοί βασανίζουν αδίστακτα τα θηράματα τους κάτι που η νομοθεσία περί θήρας αλλά και ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα απαγορεύει. Υπενθυμίζοντας επίσης ότι το διοικητικό πρόστιμο για τον βασανισμό ή την θανάτωση ενός ζώου είναι 30.000 ευρώ και αυτό βεβαιώνεται από την Αστυνομία χωρίς καν να γίνει η δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]