Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τη σημασία της επίσκεψης Ομπάμα, μετά την εκλογή του Ντ. Τραμπ

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ άνοιξε η εκλογή του Ντ. Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, καθώς στελέχη της ΝΔ εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το γεγονός αυτό αποδυναμώνει τη σημασία της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα.
Η εκτίμηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος σχολίασε ότι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος αποτελεί εθνική υπόθεση στην οποία θα όφειλε να συνδράμει η αντιπολίτευση.
«Προκαλεί αποστροφή η σπουδή στελεχών της ΝΔ, όπως η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Τσιάρας, να προεξοφλήσουν αποτυχία της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος αποτελεί εθνική υπόθεση στην οποία θα όφειλε να συνδράμει η αντιπολίτευση. Αντίθετα, και την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη συζητά την ανάγκη βιώσιμης λύσης στο ελληνικό χρέος, η ΝΔ σπεύδει να προτάξει τις μικροκομματικές της επιδιώξεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά «την απαράδεκτη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενώπιον ξένων επενδυτών έσπευσε να υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας για προσέλκυση επενδύσεων».
«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί και κρίνει», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος.
Είχε προηγηθεί tweet της Ντόρας Μπακογιάννη στο οποίο ανέφερε ότι «η επίσκεψη Ομπάμα πλέον στην Αθήνα, δεν μπορεί να έχει τη σημασία την οποία θα περιμέναμε».
Από την πλευρά του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής πμάδας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιάρας εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των προσδοκιών πιθανώς για την επίσκεψη δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος. «Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική πολιτική, για έναν νέο πρόεδρο που θα κινηθεί πιθανότατα σε μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τους άλλους προέδρους των ΗΠΑ», πρόσθεσε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]