ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ένας μήνας επιπλέον δουλειάς για τις γυναίκες έναντι των ανδρών


Οι γυναίκες δουλεύουν κατά μέσο όρο 39 μέρες περισσότερες από τους άνδρες, το χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Νέα έκθεση από το WEF δείχνει ότι οι γυναίκες δουλεύουν κατά μέσο όρο 50 λεπτά περισσότερα από τους άνδρες την ημέρα, καθώς το χάσμα των οικονομικών ευκαιριών ανάμεσα στα δύο φύλα διευρύνεται αντί να μειώνεται. Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 2008. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, θα χρειαστούν 170 χρόνια για να αποκτήσουν οι γυναίκες τις ίδιες οικονομικές ευκαιρίες με τους άνδρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία, σχεδόν 250 εκατ. γυναίκες εισήλθαν στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Έτσι, ενώ οι άνδρες κάνουν κατά 34% περισσότερη αμειβόμενη δουλειά από ό,τι οι γυναίκες αυτές εξακολουθούν να ξοδεύουν περισσότερο από το χρόνο τους σε δουλειές που δεν αμείβονται, όπως είναι οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων. Λαμβάνοντας αυτές τις δραστηριότητες υπόψη του, το WEF υπολογίζει ότι οι γυναίκες δουλεύουν τουλάχιστον ένα μήνα περισσότερο από ό,τι οι άνδρες σε διάστημα ενός χρόνου.

Στην Ινδία, την Πορτογαλία και την Εσθονία, οι γυναίκες δουλεύουν 50 ημέρες περισσότερες, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται 12 ημέρες περισσότερες σε σχέση με τους άνδρες, το χρόνο. Υπάρχουν μόνο έξι χώρες όπου οι άνδρες δουλεύουν περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά οι τρεις είναι σκανδιναβικά κράτη, όπου γυναίκες και άνδρες μοιράζονται μεταξύ τους τη γονική άδεια.

Από την Έντυπη Έκδοση της εφημερίδας Dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]