Π. Σκουρλέτης: Καμία πρόθεση να οδηγήσουμε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές

Απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος παράλληλα άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σημειώνοντας ότι αυτό δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη. Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αναπαράγει αυτό το αίτημα, κάτι, που σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, είναι μια καλή συνταγή για να καλύπτει την ένδεια επιχειρημάτων απέναντι στα ζητήματα της αξιολόγησης. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει θέσεις ταυτόσημες με τις λογικές των μνημονιακών προτάσεων.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δεύτερη αξιολόγηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σε ερώτημα για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ στα εργασιακά, σχολίασε ότι στη σημερινή Ελλάδα το να συζητάει κανείς για ομαδικές απολύσεις είναι τραγικό και πρόσθεσε: «Μπορούμε και χωρίς το ΔΝΤ, αν επιμένει σε τέτοιου είδους θέματα. Μπορεί να υπάρχει αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις». Στην επισήμανση ότι η Γερμανία θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σχολίασε πως ο μέσος όρος ανάμεσα στις απόψεις του ΔΝΤ και της γερμανικής πλευράς είναι ένας μέσος όρος που δεν ευνοεί τα συμφέροντα της χώρας.

«Τρόικα εσωτερικού ο Κυρ. Μητσοτάκης»
Σε ερώτημα για το πρωτοσέλιδο της Αυγής που κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του στο θέμα των εργασιακών εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τρόικα εσωτερικού, υποστηρίζοντας πως αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει απόλυτα με τις θέσεις του απέναντι στα εργασιακά. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Μητσοτάκης, με αυτές τις θέσεις, δίνει ένα σήμα στις πιο ακραίες απόψεις ότι «αυτοί θα βαράνε απέξω και αυτός από μέσα».
Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως απαιτείται η μέγιστη συνεννόηση για την υπεράσπιση συμφερόντων της εργασίας και της κοινωνίας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση, στα κρίσιμα, και κυρίως στα εθνικά θέματα, κινείται στη λογική της συνεννόησης του μέγιστου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Συμπλήρωσε πως θα πρέπει να αναληφθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για το χρέος, όμως επισήμανε ότι η ΝΔ, «πέρα από το να συμπαρατάσσεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το ΔΝΤ», πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]