Προς συμβιβαστική λύση κυβέρνηση-δανειστές για τη φορολόγηση αδήλωτων κεφαλαίων

Σε συμβιβαστική λύση φέρονται να καταλήγουν, έπειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις, η κυβέρνηση και οι θεσμοί σχετικά με το συντελεστή φορολόγησης αδήλωτων κεφαλαίων που θα αποκαλυφθούν. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία θα προβλέπει κλιμακωτή φορολόγηση με συντελεστές έως 60% των αδήλωτων κεφαλαίων.
Οι τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων, αναμένεται να εξεταστούν με την επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου, προκειμένου το νομοσχέδιο να προωθηθεί στη Βουλή και να τεθεί σε εφαρμογή από το 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ημερησία», το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων θα προβλέπει:
Επιβολή φόρου 50% επί των κε
φαλαίων για όσους εμφανίσουν οικειοθελώς στις φορολογικές αρχές τα αδήλωτα κεφάλαια που έχουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί από τον ελεγκτικό μηχανισμό και δεν έχει ξεκινήσει φορολογικός έλεγχος.
Επιβολή φόρου με συντελεστή 55% για όσους βρίσκονται στις διάφορες λίστες (εμβάσματα εξωτερικού, Λαγκάρντ, Μπόργιανς) και έχουν εντοπιστεί από τον ελεγκτικό μηχανισμό με κρυφά εισοδήματα, έχει εκδοθεί φύλλο ελέγχου και έχει ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος.
Επιβολή φόρου με συντελεστή 60% στις περιπτώσεις που ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Η ελληνική πρόταση για την αυτοκαταγγελία αδήλωτων κεφαλαίων συνοδεύεται από ακύρωση των ποινικών διώξεων για πράξεις φοροδιαφυγής, ενώ οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους χρονικό περιθώριο τριών μηνών για να αποκαλύψουν στις φορολογικές αρχές τα «μαύρα» κεφάλαια.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]