Επιτέλους! Συμφώνησαν για το ΕΣΡ - Αυτή είναι η νέα σύνθεσή του

Πρόεδρος του νέου ΕΣΡ εκλέχθηκε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος
- Αντιπρόεδρος της νέας ανεξάρτητης αρχής είναι ο Ροδόλφος Μορώνης
- Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον πρόεδρο του ΕΣΡ
- Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν παρών στην ψηφοφορία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
Μετά από μήνες ταλαιπωρίας, έναν νόμο που προκάλεσε την γενικευμένη κατακραυγή όλων των ανθρώπων της τηλεόρασης, και μία δικαστική απόφαση βόμβα από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κυβέρνησης, η Διάσκεψη των Προέδρων κατάφερε τελικά να συγκροτήσει το νέο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, η κυβέρνηση έκανε τελικά πολλές υποχωρήσεις και κατάφερε στο τέλος να αποσπάσει την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας έτσι ώστε να έχει τα 4/5 για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως ορίζει ρητά το Σύνταγμα.

To νέο ΕΣΡ ψηφίστηκε με 20 ναι, από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ υπήρχαν και 4 παρών από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.

Το νέο ΕΣΡ θα είναι:

Πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος,

Αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη:

Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός αντί του κ. Κουφόπουλου, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική στιγμή το γεγονός επίτευξης συναίνεσης για το ΕΣΡ, σημειώνοντας πως πλέον η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση.

Σημειώνει πως πλέον ο δρόμος για τον διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός, υπογραμμίζοντας πως κανείς πλέον δεν υποστηρίζει πως δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια.

Ο κ. Παππάς δηλώνει πως όλες οι δυνατότητες που ανέπτυξε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση του νέου ΕΣΡ.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως η κυβέρνηση υπέστη μγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση, σημειώνοντας πως με την αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας απετράπη το επιχειρούμενο "μιντιακό πραξικόπημα".

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με τη συμφωνία για συγκρότηση του ΕΣΡ διασφαλίστηκε πως κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει και πως καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί.
Πηγη newsit.gr
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]