ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έρχεται Ισχυρό Χαμηλό Βαρομετρικό

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό site xalazi.gr ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από το βράδυ της Τρίτης 08 Νοεμβρίου, κυρίως όμως την Τετάρτη και την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, εμφάνιση ανεμοστρόβιλων ή υδροστρόβιλων και έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τα φαινόμενα, είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με έμφαση τα Δυτικά.

Από την Πέμπτη ωστόσο αναμένεται αισθητή μεταβολή στο καιρικό προφίλ, καθώς θα έχει προηγηθεί θερμή μεταφορά αερίων μαζών στην περιοχή μας, που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο πάνω από τους 24 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από την Πέμπτη, αναμένεται η έλευση ψυχρότερων αερίων μαζών, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου έως και 10 με 13 βαθμούς. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές.

Αιτία για την επιδείνωση του καιρού θα είναι ένα πολύ βαθύ χαμηλό βαρομετρικό, που θα κινηθεί από τη Νότια Ιταλία προς την περιοχή μας, το οποίο έχει τάση σημαντικής βαθύνσεως, με πιθανότητα να μετατραπεί σε χαμηλό ''Βόμβα'', κάτι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, καθώς τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα καιρού το δίνουν με πίεση κοντά στα 995 mb, την ώρα που θα περνά από τη χώρα μας, από Νότια προς Βόρεια.

Η επερχόμενη κακοκαιρία είναι ικανή να προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα, τόσο σε θέμα πλημμυρών, όσο και σε θέματα καταστροφών από τους ανέμους, οι οποίοι ακόμη και στη στεριά, αναμένεται να φτάσουν σε ένταση τα 6 μποφόρ, ενώ σε θαλάσσιες περιοχές τα 9 μποφόρ. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, το Ιόνιο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.
πηγη xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]