ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στο Δήμαρχο Ιωαννίνων σήμερα κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων των ΑΝ.ΕΛ

  Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ.Θωμά Μπέγκα είχε κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σήμερα 22 Νοεμβρίου, όπου συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν το Δήμο σε σχέση με την πολιτεία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και από τις δύο πλευρές.
  Έγινε εκτενής συζήτηση και εκατέρωθεν ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του Αεροδρομίου Ιωαννίνων με κύρια σημεία την μετεγκατάσταση του πύργου ελέγχου με χρονοδιάγραμμα παράδοσης που προσδιορίζεται στο τέλος του 2016. Επίσης και μέσα στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON 2020, μέχρι το Πάσχα του 2017 θα έχει εγκατασταθεί σύστημα δορυφορικής προσέγγισης, που ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε Ιταλικά Αεροδρόμια. Επιπλέον βρίσκεται σε προγραμματισμό η μελέτη και υλοποίηση του κύριου ραδιοβοηθήματος  (G-BASS), το οποίο θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος για την πλήρη αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.
   Συζητήθηκε επίσης, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με 430 θέσεις απασχόλησης που θα προκηρυχθούν τον Ιανουάριο του 2017. Μερικές από αυτές τις θέσεις θα αφορούν και άτομα ΑμΕΑ.
   Έγινε διάλογος επίσης για την εξέλιξη των εργασιών των τοπικών φορέων για την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας, έτσι ώστε με σύντομες ενέργειες και παρεμβάσεις να επιτευχθεί η αξιοποίησή της με τη δημιουργία ενός Υδατοδρομίου, που τόσο λείπει από την περιοχή.
   Αναφορικά με το θέμα του Πάρκου Πυρσινέλλα συζητήθηκαν οι τρέχουσες ενέργειες του Δήμου, ενώ εκφράστηκε από πλευράς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της πρότασής του για νομοθετική ρύθμιση ,για την επιστροφή του Πάρκου Πυρσινέλλα στον νόμιμο ιδιοκτήτη του που δεν είναι άλλος από το Δήμο Ιωαννιτών.
   Μεταφέραμε επίσης αίτημα από πολίτες για την διευκόλυνση των καταναλωτών της ΔΕΥΑΙ, η δυνατότητα επέκτασης της ηλεκτρονικής ρύθμισης οφειλών και στα φυσικά ταμεία, διαδικασίας της οποίας επιλήφθηκε άμεσα ο Δήμαρχος.
   Μεταφέραμε τον προβληματισμό συμπολιτών μας που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα μελλοντικά διόδια  της Εγνατίας Οδού, που θα τοποθετηθούν  το 2017, στο ύψος του Δροσοχωρίου, για  μείωση του τιμήματος λόγω συχνής διέλευσής τους.
   Τέλος συμφωνήθηκε η επανάληψη της συνάντησής μας, για τη συζήτηση της εξέλιξης της πορείας των ζητημάτων που ετέθησαν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]