ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμαρχος Ιωαννίνων «Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση»


Δήλωση Δημάρχου Ιωαννίνων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων: «Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση»

«Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση. Οφείλουμε όλοι μας να υπερασπίσουμε αυτό το δικαίωμα», ήταν η ξεκάθαρη θέση που διατύπωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων,  το οποίο τέθηκε στην εκτός ημερήσιας διάταξη συζήτηση του Δημοτικού
Συμβουλίου Ιωαννίνων.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας, είπε πως την επιλογή των σχολικών μονάδων που θα υποδεχθούν τα παιδιά των προσφύγων δεν την έκανε ο Δήμος αλλά το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και δεν συνεργάστηκε με το Δήμο. Σημείωσε πως σε όλη την Ελλάδα “υπάρχουν σχολεία φιλόξενα και λιγότερο φιλόξενα. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν το Υπουργείο συνεργάζονταν μαζί μας για να καταλήξουμε στις καλύτερες λύσεις”.
Αυτό που κάνει στην παρούσα φάση ο Δήμος Ιωαννιτών είναι να συνεργάζεται με το την ιατρική κοινότητα, το πανεπιστήμιο και τη διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε “να υπάρχει ενημέρωση για θέματα υγείας και να μην υπάρχουν κραυγές”, όπως είπε ο κ. Κολόκας.

Στο γενικότερο ζήτημα του προσφυγικού, στην ανθρωπιστική του και στην πολιτική του διάσταση αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, λέγοντας πως “ο Δήμος κατάφερε να έχει μια σωστή διαχείριση σε ένα θέμα κρίσιμο” και παρ΄ ότι η επιλογή που έγινε για τη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά δεν ήταν η κατάλληλη , στην περιοχή μας δεν υπήρξαν τα προβλήματα που υπήρξαν  σε άλλες περιοχές.
Σε ανθρωπιστικό επίπεδο τα Γιάννενα έκαναν το χρέος τους , ενώ σε ένα  δύσκολο έως και “επικίνδυνο” στη διαχείριση του θέμα , υπήρξαν τελικά και οφέλη, όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ειδικά στον Κατσικά διακινήθηκαν χρήματα που βοήθησαν την τοπική οικονομία”.
Γι’ αυτό και , όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, “δεν είναι τυχαίο το ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ συνέβαλε ώστε να επιλεγούν τα Γιάννενα για την έναρξη της πανευρωπαϊκής περιοδείας της Μπαρτσελόνα για το προσφυγικό”, είπε ο κ. Μπέγκας.
Εν τω μεταξύ ο Αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, όλους όσοι βοήθησαν  για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων ποδοσφαίρου όπου συμμετείχαν πάνω από 200 παιδιά προσφύγων καθώς και για τον αγώνα φιλικής αναμέτρησης των παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα- FC Barcelona. Ποιο συγκεκριμένα την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, τον Πρόεδρο κ. Πάικα και τη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, την Τράπεζα Ηπείρου και τον Διευθυντή της κ. Τσουκανέλη, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, τη Δ/ντρια του Μουσείου Αργυροτεχνίας κα. Αγνή Δρίμτσα, τον κ. Μίλτο Λουτσάρη για την παραχώρηση των πολυτελών λεωφορείων, τον κ. Κων/νο Βέργο για την ξενάγηση της ομάδας, τους εθελοντές μας και ιδιαίτερα τους ‘PAGURISTAS’, το ΕΚΑΒ, τον Τομέα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]