Προβλήματα στην Ηπειρο απο την κακοκαιρία ...Πλημμύρισαν εκτάσεις στην Αμπελιά .[βίντεο]

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα Ιωάννινα ,  και στον οικισμό της Αμπελιάς ,λίγα μόλις χλμ μακριά απο το λεκανοπέδιο.
Απο τον μεγάλο όγκο των όμβριων υδάτων έχουν πλημμυρίσει αρκετές εκτάσεις ενώ οι δρόμοι σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου έχουν γίνει αδιάβατοι .

Σύμφωνα με την ανακοινωση της Περιφ.Ηπείρου ,στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο. Το σοβαρότερο από αυτά αφορά την κατάρρευση γέφυρας επί της επαρχιακής οδού προς την Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας Δήμου Κόνιτσας. Την περιοχή επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος  Καχριμάνης,  μαζί με  τον  Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου,  τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, όπου εξέτασαν λύσεις για προσωρινή αποκατάσταση της συγκοινωνίας, που απαιτούν ιδιαίτερα δύσκολες τεχνικές εργασίες.

 Επίσης από καταπτώσεις διακόπηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες η συγκοινωνία από Μέτσοβο προς Μηλιά, με αποτέλεσμα- και μέχρις ότου καθαριστεί ο δρόμος με τα μηχανήματα που έχουν σταλεί από την Περιφέρεια-  η  συγκοινωνία να διεξάγεται μέσω Κρανιάς Γρεβενών.

 Καταπτώσεις, μεταφορά φετών υλικών και πτώσεις βράχων έχουν σημειωθεί στην Εθνική Οδό Καλπακίου - Κοζάνης, στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας στο Μαυρολάγκαδο, στη Γέφυρα Γκόγκου, στη Βοβούσα, στο Ματσούκι, στην περιοχή Τερόβου της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας και στην Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων, για την απομάκρυνση των οποίων εργάζονται συνεχώς μηχανήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]