Γνωρίζετε τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας;

Ο ασφαλισμένος με ασφάλιση ΕΟΠΥΥ ή άλλων δημόσιων ταμείων, έχει το δικαίωμα να εκδώσει δωρεάν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης . Η κάρτα εκδίδεται από το ταμείο του και διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα είναι θεωρημένο το βιβλιάριο ασθενείας του. Για την έκδοση της απαιτείται η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου και το βιβλιάριο ασθένειας που φέρει αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης.



Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε ιατρούς ή δημόσια νοσοκομεία, μετά από ένα έκτακτο περιστατικό κατά την διάρκεια της προσωρινής διαμονής του ταξιδιώτη, σε μία από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, την Νορβηγία και την Ελβετία.

Ο ασφαλισμένος που διαθέτει συσκευή Smartphone, έχει την δυνατότητα να κατεβάσει την εφαρμογή «Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης» για να έχει μαζί του πρόσβαση σε γενικές πληροφορίες, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, καλυπτόμενες θεραπείες και δαπάνες κ.α. Ταυτόχρονα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 25 γλώσσες με επιλογή για εύκολη μετάβαση από τη μία γλώσσα στην άλλη. Η Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης δεν ισχύει για τα ταξίδια με προγραμματισμένη νοσηλεία ή τους ασφαλισμένους που αλλάζουν χώρα διαμονής.

Το nextdeal θα πρότεινε στους διαμεσολαβητές με αφορμή την ερώτηση της έκδοσης μιας Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης να «πιάσουν κουβέντα» με υφιστάμενους και υποψήφιους πελάτες. Μια δημόσια παροχή ασφαλώς δεν αντικαθιστά μια ιδιωτική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει να συμπληρώνει η μια την άλλη.

Αναρίθμητοι οι πελάτες που ταξιδεύουν για δουλειές, συνέδρια, εκπαίδευση, αναψυχή, αθλητικές οργανώσεις κ.α. Άλλοι διαθέτουν ασφαλιστήρια νοσοκομειακής περίθαλψης, άλλοι ζητούν ταξιδιωτική ασφάλιση, άλλοι έχουν δημόσια ασφάλιση και άλλοι είναι ανασφάλιστοι... Συνάδελφοι πάρτε αφορμές και αρχίστε τις Ευρωπαϊκές κουβέντες!
nextdeal


©Μέντωρ Διαμεσολαβητής


Πηγή: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]