ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ελλάδα Απίστευτες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τη ΜΑΦΙΑ που ρήμαζε σπίτια επωνύμων – Και αστυνομικοί στο κόλπο

Μέχρι και αστυνομικοί φαίνεται να εμπλέκονται στη δράση της μαφίας των διαρρηκτών που είχαν ρημάξει σπίτια επωνύμων και μη στα βόρεια προάστια, όπως αποκάλυψε ο υπερκοριός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός έβγαλε λαβράκι, αφού κατέγραψε επαφές των μελών της μαφίας με αστυνομικούς της περιφέρειας, οι οποίοι φέρονται να έπαιζαν το ρόλο του πληροφοριοδότη με το αζημίωτο.

Μάλιστα για τις τηλεφωνικές συνομιλίες με αστυνομικούς, θα δημιουργηθεί ξεχωριστός φάκελος, ο οποίος θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία, ώστε να διαταχθεί έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όσον αφορά στη λειτουργία και τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για ένα πολυδαίδαλο δίκτυο που λειτουργούσε στα πρότυπα της μαφίας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70.

Την οργάνωση αποτελούσαν οχτώ μεγάλες οικογένειες Ρομά από όλη την Ελλάδα που ακολουθούσαν τους κανόνες της «familia» του… Δον Κορλεόνε. Είχαν δημιουργήσει δηλαδή ένα οικογενειακό συνδικάτο εγκλήματος, στο οποίο τα μέλη των οικογενειών είχαν τακτικές συναντήσει, με τον αρχινονό να δίνει εντολές για τους στόχους και τους… υπαρχηγοί να αναθέτουν τα χτυπήματα στους… «στρατιώτες», χωρίς οι ίδιοι να ανακατεύονται με καμία παράνομη πράξη, ζώντας σε απίστευτη χλιδή.

Οι «στρατιώτες» πάλι έδιναν το 70% - 80% των κλοπιμαίων στις οικογένειες των Ρομά και κρατούσαν μια προμήθεια.  Μάλιστα αν κάποιος στρατιώτης συλλαμβάνονταν, τότε ακολουθούσε πιστά το νόμο της σιωπής, και η «Familia» κάλυπτε όλα τα δικαστικά έξοδα, προσλαμβάνοντας τους καλύτερους δικηγόρους, ενώ φρόντιζε και την οικογένειά του όλο το διάστημα που βρισκόταν στη φυλακή.

Μέχρι στιγμής τα μετρητά που είχαν ξαφρίσει από τα διάφορα σπίτια ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ έχουν βρεθεί τουλάχιστον 50 πολυτελή αυτοκίνητα και κοσμήματα μεγάλης αξίας που φθάνουν τα εκατοντάδες κιλά χρυσού.

Όπως έγραψε και το star.gr ανάμεσα στα θύματα της συγκεκριμένης οργάνωσης ήταν πολλοί επώνυμοι, όπως η Άννα Βίσση, αλλά και η γνωστή δημοσιογράφος, Ηρώ Καριοφύλλη.


Τα αρχηγικά της μέλη μάλιστα πριν πιαστούν στα χέρια της αστυνομίας, περνούσαν... ζωή και κότα! Ταξίδια, σπα, και μπουζούκια περιελάμβανε το πρόγραμμα τους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεγάλη αδυναμία τους ήταν τα... πολυτελή αυτοκίνητα! Από λαμποργκίνι και πάνω οδηγούσαν, πριν περάσουν στα χέρια τους τις χειροπέδες!

Η δράση τους όμως τερματίστηκε άδοξα, αφού έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία και Πελοπόννησο, συνελήφθησαν συνολικά 35 άτομα, ανάμεσα τους και οι αρχηγοί της οργάνωσης, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, εκατοντάδες χρυσές λίρες και πολλά κιλά χρυσών κοσμημάτων, όλα προερχόμενα από την εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας.

Οι έρευνες, τις οποίες συντόνιζε η Ασφάλεια Αττικής συνεργαζόμενη με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, ξεκίνησαν πριν από περίπου 8 μήνες, ενώ συνολικά στην γιγαντιαία επιχείρηση που εξαπολύθηκε χθες το πρωί για την εξάρθρωση της μεγαλύτερης Ελληνικής σπείρας, απασχολήθηκαν 800 Αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών.
πηγη star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]