ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εντυπωσιακό φινάλε έκανε ο Οκτώβριος

κλείνοντας έτσι μια επιτυχημένη καιρική πορεία κατά τη δειάρκειά του
Εντυπωσιακό φινάλε έκανε ο Οκτώβριος, βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα, καθώς η όλη πορεία του μήνα, θεωρείτε ως η ποιο φυσιολογική των τελευταίων χρόνων, με εξαίρεση την ανομβρία που επικράτησε στα νησιά του Αιγαίου, η οποία διεκόπη με τον ποιο εντυπωσιακό τρόπο! Ο Οκτώβριος, εκτός από το πέρασμα του Τροπικού Κυκλώνα από το Νότιο Αιγαίο, μας χάρισε και την πρώτη ελαφριά χιονόπτωση χθές βράδυ, στην κορυφή της Πάρνηθας σύμφωνα με έγκυρες αναφορές από την περιοχή.

Το πέρασμα χαμηλού βαρομετρικού από το Νότιο Αιγαίο, με τροπικά χαρακτηριστικά,  δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή μας. Τελευταία φορά που είχαμε την εμφάνιση του φαινομένου ήταν το 2011, ενώ αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα συναντήσουμε αρκετές καταγραφές τροπικών κυκλώνων στη Μεσόγειο.  Στην χθεσινή περίπτωση, η Κρήτη στάθηκε εν μέρη τυχερή, γιατί το σύστημα πέρασε κατά μήκος του νησιού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει να χάνει την ενέργεια του και να αποδημείτε! Σε περίπτωση που συνέχιζε την πορεία του πάνω από τη θάλασσα, θα είχαμε ακόμη εντονότερα φαινόμενα στο νησί. Παράλληλα, παρατηρήθηκε μια αρκετά ποιο γρήγορη κίνηση του χαμηλού, με αποτέλεσμα να περάσει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, γρηγορότερα του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα την σχετικά γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν στις περιοχές:  Ασκύφου Χανίων 176 mm, Φαλάσαρνα Χανίων 149 mm, Κολυμπάρι Χανίων 103 mm, Καβομαλιάς 101.4 mm, Βρύσες Χανίων 99.6 mm, Άγιοι Πάντες Χανίων 98.4 mm, Κέντρο Χανίων 86 mm και Σαμαριά 82 mm.

Στην εξέλιξη του καιρού ηλιοφάνεια αναμένεται το επόμενο διήμερο, αλλά από την Πέμπτη το βράδυ και κυρίως την Παρασκευή αλλά και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα μας έρθει από τον κόλπο της Γένοβας, με ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα δώσει αρκετές βροχές στην Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, που τόσο έχουν ανάγκη το νερό
πηγη xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]