ΕΦΑΠΑΞ: Την ώρα που αδειαζουν οι τσέπες, ξεπαγώνει η πληρωμή μερισμάτων ...

Ξεκινά από τέλος Νοέμβρη η έκδοση μερισμάτων ή η εξόφληση καθυστερούμενων μερισμάτων και εφάπαξ για 30.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων εξασφάλισε 85 εκ. ευρώ από τα κονδύλια για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και προγραμματίζει να εξοφλήσει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 23.500 συνταξιούχους, οι οποίοι περιμένουν από τον Φεβρουάριο του 2014 την έκδοση του μερίσματός τους ή την εξόφληση των αναδρομικών.

Επίσης το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αναμένει νέα δόση από τα ίδια κονδύλια για τα ληξιπρόθεσμα, της τάξης των 50 εκατομμυρίων, για να πληρώσει περί τα 2.000 εφάπαξ στα τέλη του Νοέμβρη. Aλλα 50 εκατομμύρια προγραμματίζεται να δοθούν τον Δεκέμβρη και 40 εκατ. τον Φλεβάρη για περίπου 3.000 – 4.000 εφάπαξ ακόμη.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το «Eθνος-Συντάξεις», η εξόφληση των καθυστερούμενων μερισμάτων θα γίνει σε δύο πληρωμές, καθώς διαμορφώνονται δύο κατηγορίες δικαιούχων που περιμένουν να εισπράξουν ποσά από το ΜΤΠΥ. Η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων προγραμματίζει μια έκτακτη πληρωμή στα τέλη Νοέμβρη ώστε να εξοφληθούν αρχικά οι πρώτοι 5.000 δικαιούχοι.

Πρόκειται για συνταξιούχους υπαλλήλους που έχουν ήδη λάβει το τακτικό μέρισμα -έχουν ενταχθεί δηλαδή στις τακτικές πληρωμές του ΜΤΠΥ- αλλά περιμένουν την εξόφληση των αναδρομικών τους για τους μήνες κατά τους οποίους περίμεναν την έκδοση του μερίσματός τους.

Στα τέλη Δεκεμβρίου με την επόμενη τακτική πληρωμή θα πληρωθούν οι υπόλοιποι 18.500. Πρόκειται για τους νέους μερισματούχους που δεν έχουν πάρει καν μέρισμα και περιμένουν αναδρομικά συν την πρώτη τακτική πληρωμή.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εξοφλήσεις δεν αποκλείεται να γίνει δεύτερη έκτακτη πληρωμή εντός του Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι πληρωμές θα γίνουν με βάση την ουρά αναμονής, από τους παλαιότερους προς του νεώτερους.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]