Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Η επικαιρότητα μέσα από τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων.

ΕΘΝΟΣ: "Συμφωνία για γενναία ρύθμιση του χρέους".

Η εφημερίδα σημειώνει: "Σε συμφωνία για το χρέος και την αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου καταλήγουν κυβέρνηση και δανειστές. Το πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων θα είναι περισσότερο γενναιόδωρο και αφορά ποσό χρέους έως 65 δισ. από τα 40 δισ. που προβλέπονταν αρχικά, ενώ η κυβέρνηση θα περάσει από τη Βουλή 12 νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο κίνημα "δεν... κληρονομώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Φοβού τους συγγενείς και... ακίνητα φέροντας. Αυτή είναι η αίσθηση που φέρεται να κυριαρχεί μεταξύ όσων τυγχάνει να κληρονομήσουν σήμερα. Κι αυτό γιατί τα ακίνητα, με τους "φουσκωμένους" φόρους που τα συνοδεύουν (βλ. ΕΝΦΙΑ) σε συνδυασμό με τα χρέη του θανόντος σε Δημόσιο και τράπεζες και την ολοένα και περισσότερο επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, καθιστούν την αποδοχή της περιουσίας απαγορευτική για τους κληρονόμους".

ΕΣΤΙΑ: "Ύπουλη διόγκωσις του κράτους"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Από το ξέσπασμα της κρίσεως χρέους στην χώρα μας, την άνοιξη του 2010, ένα από τα μεγάλα ζητούμενα ήταν η μείωσις του τεράστιου δημόσιου τομέα. Ο στόχος ήταν τριπλός: Να σταματήσει το κράτος να πληρώνει το υπέρογκο ποσό των 25 δισ. ετησίως για την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, να γίνει πιο λειτουργική η δημοσία διοίκησις και να απελευθερωθούν δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα".

Η ΑΥΓΗ: "Η μάχη του Βερολίνο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Χαρακτηριστικά ανοιχτής αντιπαράθεσης με το Βερολίνο προσλαμβάνει πλέον η αμφισβήτηση της πολιτικής λιτότητας με τα καταστροφικά πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα σε σειρά χωρών και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το φάντασμα που σκιάζει την Ευρώπη"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Με το μυαλό στον.... Ντόναλντ Τραμπ και τις πιθανές αλλαγές στην αμερικανική πολιτική έναντι της Ευρώπης πραγματοποιείται στο Βερολίνο η εξαμερής ευρω-αμερικανική συνάντηση κορυφής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε σημείο έκρηξης τα hotspots στα νησιά"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Τα συνεχή επεισόδια που ξεσπούν στα hotspots των νησιών και η απουσία ειδικευμένων υπαλλήλων οδηγούν την ήδη δύσκολη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου μεταναστών και προσφύγων σε αδιέξοδο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενισχύονται οι ανησυχίες ότι οδηγούνται σε διχοτομική "λύση"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: "Εκφράσαμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την αντίθεσή μας ταυτόχρονα σε μία διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό ζήτημα, που δεν θα ενώνει αλλά, αντίθετα, θα χωρίζει τον κυπριακό λαό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα δίνουν όλα για συμφωνία την Κυριακή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Καθοριστικό για τη διαπραγμάτευση και την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οικονομικό επιτελείο και τρόικα θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν το τελικό κείμενο της πολιτικής συμφωνίας, το περίφημο Staff Level Agreement που θα παρουσιαστεί στο EuroWorking Group στις 28 Νοεμβρίου προκειμένου να πάρει έγκριση για την τελική κατάθεσή του στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου".

KONTRA NEWS: "Μειώνονται από 50% έως 70% τα χρέη σε Εφορία ΙΚΑ και Τράπεζες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Λύτρωση για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και σωτηρία σχεδόν για όλες τις επιχειρήσεις, συνιστά το τολμηρό σχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τραπεζικά δάνεια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ψαλίδι 41 δισ. σε κόκκινα δάνεια"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Επιτεύξιμο θεωρούν τον στόχο για μείωση των "κόκκινων" δανείων κατά περίπου 7 με 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017 οι τράπεζες και οι επιδόσεις στο έτος αυτό είναι το πρώτο κρίσιμο ορόσημο για την πορεία επιτυχούς κάλυψης των στόχων, που φθάνουν έως το τέλος του 2019".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βέρτιγκο με τον ΕΝΦΙΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Ανατροπές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων του 2017 φέρνουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκε παράνομη η υπουργική απόφαση ως προς τον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών και κατά συνέπεια τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑτου 2016 σε τέσσερις περιοχές της χώρας, Ψυχικό, Φιλοθέη, Ν. Βουτζά και Δελφούς".
Dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]