ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Δίκη Γιακουμάκη :Αθώωση των κατηγορουμένων η πρόταση της Εισαγγελέως 7 Δεκεμβρίου η απόφαση

Να αθωωθούν οι δύο κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτομικής Σχολής και η  καθηγήτρια και υπεύθυνη της εστίας ,καθώς  και ο πρώην υπουργός και βουλευτής ,κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης  που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, πρότεινε η Εισαγγελέας έδρας,παίρνοντας το λόγο μετά την  απολογία του κ.Μαρκογιαννάκη .
Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ,απο την ακροαματική διαδικασία απο την πρώτη μέρα της δίκης  και σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα δεν προέκυψε παράβαση καθήκοντος,ενώ εξήγησε πως η παράβαση καθήκοντος για την οποία κάθονται στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι ,σημαίνει  πως κάποιος υπερβαίνει το υπηρεσιακό του καθήκον για να ωφελήσει κάποιον ,κάτι που δεν αποδείχθηκε .
"Ελαβαν κάποια μέτρα ,έκαναν όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να κάνουν ως καθηγητές  που έχουν να κάνουν με παιδιά και όχι ως δικαστές.
Δεν υπήρχε κάποια διάταξη για να την  ακολουθήσουν ,ήταν στη διακριτική τους ευχέρεια να επιβάλλουν   ποινές .
Απο την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε   ότι είχαν πρόθεση να παραβούν το υπηρεσιακό τους καθήκον και δεν προέκυψε ότι το παρέβησαν ,ούτε για να βλάψουν τον αείμνηστο Βαγγέλη ,ούτε για να ωφελήσουν τους  υπόλοιπους σπουδαστές "σημείωσε μεταξύ άλλων στην πρότασή της η  Εισαγγελέας έδρας .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]