Από λεπτό σε λεπτό ο ανασχηματισμός

Εμπλοκή καταγράφεται στο θέμα του Νίκου Φίλη - Γρίφος παραμένει ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Εργασίας - Ποιοι φέρεται ότι αναβαθμίζονται
Σε τελική φάση βρίσκεται ο ανασχηματισμός, με το οριστικό σχήμα να αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 21:30 ή και πιο μετά.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα και πληροφορίες της Αυγής , οι λεγόμενες “τελευταίες πινελιές”, πιθανόν να αποδειχτούν και οι πιο δύσκολες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η εμπλοκή που καταγράφεται στο θέμα του Νίκου Φίλη, ο οποίος φέρεται να απαντά αρνητικά στις βολιδοσκοπήσεις να αναλάβει κάποιο άλλο υπουργείο, δεδομένου ότι επιθυμεί να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Παιδείας. Το ζήτημα αυτό έχει εξάλλου και εσωκομματική διάσταση, μετά την αντιπαράθεση που σημειώθηκε με την ηγεσία της εκκλησίας και την τελευταία συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου. Επίσης, γρίφος παραμένει ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θέση υπουργού επικρατείας αναλαμβάνουν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος (εκτελώντας ταυτόχρονα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου).

Σε ότι αφορά άλλα υπουργεία, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλαμβάνει το Ναυτιλίας, ο Γιώργος Σταθάκης το Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Πάνος Σκουρλέτης το Εσωτερικών, ο Σταύρος Κοντονής μετακινείται στο Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παππάς το νεοσυσταθέν υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των τηλεοπτικών αδειών), η Όλγα Γεροβασίλη το αυτόνομο πλέον Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετακινείται στο υπουργείο Εξωτερικών (αναπληρωτής).

Ενδεχομένως θέση στο νέο υπουργικό σχήμα να αναλάβουν οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ινστιτούτο Λεβί) και Στέργιος Πιτσιόρλας (υφυπουργός Ανάπτυξης).

Αναβαθμίζονται, μάλλον, από τη γενιά των τριαντάρηδων-σαραντάρηδων, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Λιάκος και ο Γιώργος Βασιλειάδης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]