Ντάϊσελμπλουμ: Είναι υπερβολικό το πρωτογενές πλεόνασμα που ζητούμε από την Ελλάδα

«Πρέπει να βρούμε ένα ρεαλιστικό δρόμο να προχωρήσουμε. Και λέω “ρεαλιστικό”, διότι πιστεύω ότι το ΔΝΤ έχει και κάποιο δίκιο όταν λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τεράστιο χρονικό διάστημα, είναι τεράστιος στόχος και υπερβολικό να το ζητάμε. Θα πρέπει να παραμένουμε ρεαλιστές σε αυτό το επίπεδο και αυτό θα έχει να κάνει και με τη βιωσιμότητα του χρέους, για μακρύ χρονικό διάστημα».
Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Νταίσελμπλουμ, στο Ευρωκοινοβούλιο, αναπαντώντας στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, «τι βήματα είστε διατεθειμένοι να κάνετε ως Eurogroup, προκειμένου να πετύχετε μια συμφωνία με το ΔΝΤ» στα θέματα ελάφρυνσης του χρέους και αποσαφήνιση τους -από τώρα και για τα μεσοπρόθεσμα».
Επίσης ο επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ακούσουμε τι θα μας πει στις 5 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ο ΕSM - τι μπορεί να κάνει βραχυπρόθεσμα για να μειωθεί το κόστος διαφόρων δανείων κλπ. Και είμαι αρκετά αισιόδοξος. Έχουμε απελευθερώσει μέχρι το 2018 επιπλέον μέτρα. Το ΔΝΤ θα ρωτήσει πόσο προσηλωμένοι είστε εσείς σε αυτή την προσπάθεια. Είναι εύλογο το ερώτημα και θα το συζητήσουμε. Το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει από το Μάιο να πάει σε διοικητικό του Συμβούλιο πριν τα τέλη του έτους.
Όπως είπε αι ο Μάριο Ντράγκι, να βασιστούμε σε αυτή την θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα που επικρατεί αυτόν τον καιρό, να μη μας ξεφύγει το μομέντουμ, αλλά να κάνουμε βήματα προόδου. Βήμα -βήμα θα γίνει αυτή η προσπάθεια. Έτσι κι αλλιώς αυτό είναι το δικό μου στυλ: βήμα -βήμα. Ορισμένοι θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα, άλλοι μπορεί να τα έχουν στυλώσει τελείως... Θα προχωρήσουμε, αλλά βήμα βήμα τη φορά».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]