ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ποιος έχει καλύτερη μνήμη; Οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Aπότοκο της γήρανσης, η εξασθένιση της μνήμης είναι κάτι που με τη γήρανση του πληθυσμού αφορά ολοένα και περισσότερα άτομα- σήμερα υπολογίζεται ότι το 75% των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης. Ισχύει όμως και εδώ η μάχη των φύλων; Ποιος έχει καλύτερη μνήμη; Οι άνδρες ή οι γυναίκες;
Οι γυναίκες μέσης ηλικίας θυμούνται περισσότερα πράγματα από τους άνδρες ίδιας ηλικίας, η μνήμη όμως φαίνεται να φθίνει, όσο πέφτουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην επιθεώρηση Menopause.
Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι ξεχνούν και ότι αισθάνονται πως έχουν μια ομίχλη στο κεφάλι τους στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και γενικά οι γυναικες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εφανίσουν διαταραχές μνήμης και άνοια σε σχέση με τους άνδρες. Παρόλο που έχουν τα στατιστικά εναντίον τους ωστόσο, οι γυναίκες στη συγκεκριμένη μελέτη εμφάνισαν πολύ καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα τεστ μνήμης σε σχέση με τους άνδρες.
Εκτός όμως από τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των γυναικών. Οι προεμμηνοπαυσιακές και περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είχαν καλύτερες επιδόσεις από τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η πτώση στα επίπεδα της οιστραδιόλης στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερη ικανότητα μάθησης και φτωχότερη ανάκληση “αποθηκευμένων” πληροφοριών.
"Η θολή μνήμη και τα παράπονα που κάνουν οι ηλικιωμένοι του περιβάλλοντός μας ότι ξεχνούν”, δεν θα πρέπει να μένουν χωρίς έλεγχο, σημείωσε η Δρ JoAnn Pinkerton εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Εμμηνόπαυσης Βόρειας Αμερικής.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]