Κατάθεση Τροπολογίας - Προσθήκης για την παράταση χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών [βίντεο]

Κατάθεση Τροπολογίας - Προσθήκης για την παράταση χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας από εθνικούς πόρους
Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας συμβάλλουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και την ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Οι εν λόγω δομές είχαν ενταχθεί ως δράση στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 και η συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ περίοδος λειτουργίας τους έληξε στις 30-09-2015. Στο ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, προβλέπεται η ένταξη νέων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας, συγχρηματοδοτούμενων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα των 13 Περιφερειών της χώρας.
Ωστόσο, η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους αποτελεί σημαντικό ζήτημα για το διάστημα μεταξύ της λήξης της πρώτης συγχρηματοδοτούμενης περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της έναρξης των ενταγμένων στη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στην κατεύθυνση αυτή και με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Μερόπη Τζούφη – βουλευτή Ιωαννίνων και συντονίστρια της ΕΠΕΚΕ Κοινωνικής Αλληλεγγύης – κατέθεσαν σχετική Τροπολογία-Προσθήκη για την παράταση χρηματοδότησης των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας από εθνικούς πόρους, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους έως τις 31-12-2016.
Η προτεινόμενη ρύθμιση κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης επί Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έγινε δεκτή, υπερψηφίστηκε αποσπώντας ευρεία πλειοψηφία, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητας των Δομών Φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]