Θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναδούμε το σούπερ φεγγάρι της Δευτέρας!

Το φεγγάρι θα είναι στην πλήρη φάση του τη Δευτέρα, καθώς ο δορυφόρος της Γης φτάνει στο πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του (που ονομάζεται περίγειο), καθιστώντας το ένα σούπερ φεγγάρι. Την ημέρα εκείνη, το φεγγάρι θα εμφανιστεί περίπου 30% φωτεινότερο και 14% μεγαλύτερο από ότι όταν είναι στο πιο απομακρυσμένο σημείο του από τον πλανήτη μας (που ονομάζεται απόγειο).
Αλλά αυτό το σούπερ φεγγάρι δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα.
Την επόμενη εβδομάδα, το φεγγάρι θα φθάσει στην πλήρη φάση του ενώ θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο του προς τη Γη,  για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και αυτή η συγκεκριμένη κοσμική σύμπτωση δεν θα συμβεί ξανά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Αυτό το μήνα είναι ιδιαίτερα σούπερ για δύο λόγους: είναι το μοναδικό σούπερ φεγγάρι φέτος που είναι τελείως γεμάτο, και αυτό είναι το πιο κοντινό φεγγάρι στη Γη από το 1948, την εποχή που ένα γαλόνι βενζίνης κόστιζε μόλις 16 σεντς» σημείωσε η NASA σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας «Το φεγγάρι δεν θα ξαναγίνει τόσο σούπερ μέχρι το 2034».
Τα σούπερ φεγγάρια συμβαίνουν λόγω του γεγονότος ότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι τελείως κυκλική.
None animated GIF
Όταν το φεγγάρι είναι στο κοντινότερο σημείο του προς τον πλανήτη μας, είναι πραγματικά περίπου 50.000 χιλιόμετρα πιο κοντά από ότι όταν είναι στο απόγειο.
Κατά μέσο όρο, το φεγγάρι είναι κάπου ανάμεσα στο πιο κοντινό και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του περιγείου το σεληνιακό σώμα δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό στο νυχτερινό ουρανό.
Το σούπερ φεγγάρι είναι ένας όρος που έχει γίνει αρκετά viral αυτές τις μέρες.
Πολλοί θεώρησαν την πανσέληνο του Οκτωβρίου ως σούπερ φεγγάρι ακόμα κι αν δεν αντιστοιχούσε αρκετά στον αρχικό ορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]