Εναλλακτικές θεραπείες:Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας εφιστά την προσοχή όλων!

Ο Ι.Σ. Πρέβεζας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. συζήτησε, με αφορμή πολλαπλές αναφορές από μέλη του αλλά και πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για όλα τα θέματα σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες ασκούνται από άτομα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την ιατρική επιστήμη και ειδικότερα σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας όπως και με τον “βομβαρδισμό” σε καθημερινή βάση του κοινού μέσω τηλεοπτικών εκπομπών οι οποίες δεν αποτελούν παραγωγές των καναλιών αλλά είναι προϊόν ατόμων ή εμπορικών εταιρειών οι οποίοι αγοράζουν τηλεοπτικό χρόνο και διαφημίζουν τα προϊόντα τους στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς κανέναν επιστημονικό έλεγχο και παραπληροφορώντας το κοινό αναφέροντας πληροφορίες οι οποίες μπορεί να στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής αξίας και πολλές φορές και ανυπόστατες και πιθανόν επικίνδυνες εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά.
Για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε όλο τον πληθυσμό και κάνουμε έκκληση σε όλους να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις για διαγνώσεις και πιθανές θεραπείες με τη χρήση μεθόδων αμφιλεγόμενων και μη επιστημονικών και να απευθύνονται σε κάθε περίπτωση στον αντίστοιχο ειδικό επιστήμονα, γιατρό ή φαρμακοποιό ή γεωπόνο-βοτανολόγο ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις.
Σας κάνουμε γνωστό ότι η κυκλοφορία όλων των φαρμάκων ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. και όλα κυκλοφορούν με τη σχετική άδεια, ενώ αντίθετα όλα τα αναφερόμενα σαν συμπληρώματα διατροφής δεν υπόκεινται στην ίδια νομοθεσία ούτε σε έλεγχο τιμών από το υπουργείο Υγείας. Και δεν αναφερόμαστε στα πατροπαράδοτα βότανα της ελληνικής γης όπως τσάι, ρίγανη, χαμομήλι, μέντα, φασκόμηλο και αλλά πολλά για τα οποία επίσης πρέπει η χρήση να είναι η σωστή διότι η υπερβολική δοσολογία και χρήση μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες.
Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι πολλές από τις αναφερόμενες σαν ιατρικές πράξεις είτε σε διαγνωστικό επίπεδο, Ιριδολογία, Βιομαγνητισμός κ.α. είτε σε θεραπευτικό επίπεδο, Χειροπρακτική, Ομοιοπαθητική, Μαγνητικός συντονισμός κ.α. δεν είναι αναγνωρισμένες από το υπουργείο υγείας με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να ασκούνται από άτομα τα οποία δεν διαθέτουν τα ανάλογα επιστημονικά προσόντα και γνώσεις.
Ακόμη αναφέρουμε ότι όλες οι μέθοδοι παραψυχολογίας, μαντικής, πρόβλεψης μέλλοντος και άλλες σχετικές στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής βάσης, ασκούνται από άτομα τα οποία πιθανόν στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής κατάρτισης και άδειας και το μόνο το οποίο μπορεί να προσφέρουν είναι πιθανόν προσωρινή ανακούφιση ή διασκέδαση αλλά σε πολλές περιπτώσεις σε άτομα με ειδικά προβλήματα μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τους χρήστες. Σίγουρα όμως αποφέρουν έσοδα σε όσους τα ασκούν και στις πλείστες των περιπτώσεων αφορολόγητα αφού ασκούνται και χωρίς καμία άδεια από το ελληνικό κράτος.
Για όλα αυτά και δεδομένης της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει όλος ο ελληνικός πληθυσμός κάνουμε πάλι την ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλους να είναι προσεκτικοί και να αντιμετωπίζουν με περίσκεψη και σοβαρότητα όλες τις πιθανές προσφερόμενες υπηρεσίες και προϊόντα τα οποία σημειωτέον είναι και αρκετά υψηλού κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]