Καταγγελία απο το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

24 Νοέμβρη 2016
                                            ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Το Δ.Σ.
του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καταγγέλλει το ΔΣ του Σωματείου «Καθαριστριών Ιδιωτικών και Δημοσίων Κτιρίων Ν. Ιωαννίνων» για την χυδαία και απροκάλυπτα φιλοεργοδοτική στάση που κράτησε στην απόλυση μέλους του, εργαζόμενου της  IPIROTIKΙ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.                         .                        
           Το Δ.Σ. του Σωματείου από την πρώτη ημέρα αναγγελίας  της απόλυσης, δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να οργανώσει τον αγώνα για την επαναπρόσληψη του μέλους του. Αντίθετα, χωρίς ούτε μια στιγμή να δείξει στήριξη στο μέλος του καλλιέργησε τη δυσπιστία και την αναμονή στους υπόλοιπους εργολαβικούς εργαζόμενους στέλνοντας επιστολή στην εταιρία για να μάθει τους λόγους της απόλυσης. Παρά την απουσία οποιαδήποτε αιτιολόγησης από την εταιρία συνέχισε την αμέριστη στήριξη στην εταιρία –εργολάβο. Κράτησε εχθρική στάση σε οποιαδήποτε προσπάθεια επαναπρόσληψης, με πρώτη ηχηρή πράξη την παραίτηση της προέδρου από την διοίκηση του Ε.Κ.Ι., στην οποία είχε εκλεγεί με το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ως πράξη διαμαρτυρίας απέναντι στην στήριξη που έδειξε το Ε.Κ.Ι. στον απολυμένο δίνοντας τα πρώτα διαπιστευτήρια πλήρους υποταγής στον εργολάβο.                                 .
            Αρνήθηκαν οποιαδήποτε στήριξη στον συνάδελφο τους που είχε εκλεγεί αντιπρόσωπος του σωματείου στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας ξεπερνώντας κάθε όριο συνδικαλιστικής ανηθικότητας.                       .
             Το αποκορύφωμα της εργοδοτικής στάσης του Σωματείου ήρθε την προηγούμενη Τετάρτη 16 Νοέμβρη οπότε η πρόεδρος (μαζί με  την γραμματέα και την ταμεία του σωματείου) παρουσιάστηκε στην τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας που ζήτησε το Εργατικό Κέντρο από την εταιρία, ως μάρτυρας υπεράσπισης της εργοδοσίας, και κατέθεσε ότι «η εταιρία είχε το νόμιμο δικαίωμα να απολύσει όποιον θέλει» και ότι« για να τον απέλυσε η εταιρία κάτι θα ξέρει..!!!!».                      .          
           Λίγες ημέρες πριν και στην προσπάθεια να σπείρει το φόβο στα μέλη του, διοργάνωσε εν κρυπτώ, χωρίς ανοιχτή πρόσκληση γενική συνέλευση  και κυρίως χωρίς να καλέσει το απολυμένο μέλος, για να περάσει το μήνυμα της εταιρίας ότι το θέμα της απόλυσης δεν πρέπει να ξανασυζητηθεί από κανέναν και ότι το σωματείο προς αποκατάσταση της αναστάτωσης που προκλήθηκε θα διοργανώσει χειμερινή εκδρομή.
          Στην προσπάθεια της η εταιρία IPIROTIKI να εφαρμόσει με σιδερένια θέληση το δικαίωμα που της έχουν δώσει οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, να μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους ως αντικείμενα χωρίς δικαιώματα, εκτός του εργοδοτικού σωματείου των εργολαβικών εργαζομένων βρήκε συμπαραστάτη και σύμμαχο τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ και δύο ακόμα μέλη του Δ.Σ. από την ΔΑΚΕ,  οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος στις 16 Νοέμβρη ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης και την απομάκρυνση του εργολάβου από το ΠΓΝΙ.
           

Συναδέλφισσες–οι,
        Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται το αποτρόπαιο πρόσωπο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Άλλωστε έχει τόσα πολλά πρόσωπα όσα «και ο διάολος ποδάρια» όπως λέει o λαός μας. Το ξαναείδαμε στην στάση που κράτησε το σωματείο της «Πίνδου» στην απόλυση πρωτοπόρας αγωνίστριας που ζήτησε από την εργοδοσία την καταβολή των δεδουλευμένων όπου το σωματείο της πλειοψηφούσας ΠΑΣΚΕ (ΔΗ.ΣΥ.)  όχι μόνον δεν έδειξε την παραμικρή στήριξη αλλά την διέγραψε από μέλος της με το αιτιολογικό της «απρεπούς συμπεριφοράς έναντι της εργοδοσίας» όπου απρεπή συμπεριφορά ονόμασε την μαχητική διεκδίκηση των δεδουλευμένων.
      Το ξαναείδαμε και σήμερα στην στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΣΕ όπου εξασφάλισαν ακύρωση ενιαίας πανεργατικής απεργιακής απάντησης (άλλη ημερομηνία η ΑΔΕΔΥ άλλη η ΓΣΕΕ) προσφέροντας απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση να περάσει τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα μέτρων που συνοδεύουν την 2η αξιολόγηση  του τρίτου μνημονίου χωρίς ενιαία απεργιακή απάντηση από την εργατική τάξη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.                         .
      Καλούμε τους συναδέλφους εργολαβικούς να παραμερίσουν το εργοδοτικό σωματείο τους, να ξεπεράσουν κάθε φόβο με την οργάνωση τους και να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε συνάδελφο που διώκεται. Μπορούν να βρουν αποκούμπι στο ταξικό Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Να προετοιμαστούν για την νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση- ΕΕ ΔΝΤ είτε μείνει ο εργολάβος στο ΠΓΝΙ είτε εφαρμόσουν τις ατομικές συμβάσεις «βελτιωμένης ομηρίας» τους.                           .
      Καλούμε τους μόνιμους υπαλλήλους να κατανοήσουν ότι η στρατηγική της ΕΕ για ραγδαία επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο στέκεται απειλητικά απέναντι σε όποια δικαιώματα τους έχουν απομείνει και αποτελούν το βάρβαρο μέλλον των παιδιών μας.
Συναδέλφισσες-οι,
        Το επόμενο διάστημα μπροστά στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και για την εφαρμογή των μνημονίων που υπέγραψαν όλα τα κόμματα που προσκυνούν το μεγάλο κεφάλαιο, οι επιθέσεις στα δικαιώματα μας θα ενταθούν.  Τέτοιου είδους συνδικαλιστές τους  είναι απαραίτητοι στην Κυβέρνηση για να μην οργανώνονται τα σωματεία και να μην διεκδικούν οι εργάτες ζωή με δικαιώματα. Τους χρειάζονται τα αφεντικά για να απολύουν χωρίς δικαιολογία, για να μειώνουν μισθούς χωρίς να έχουν αντιδράσεις. Εμείς, οι εργαζόμενοι δεν τους χρειαζόμαστε. Είναι οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, είναι προδότες της τάξης μας.
         Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι εργαζόμενοι πλέον έχουμε το δικό μας αποκούμπι, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Οργανώνουμε την πάλη μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κατάργηση κάθε είδους ελαστικής μορφής απασχόλησης, για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού για Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να μην επιτρέπουν σε κανένα εργαζόμενο να δουλεύει για λιγότερα από 751€. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν στα χρόνια της κρίσης, όλα όσα έκαναν εμάς πιο φτωχούς και τους πλούσιους πλουσιότερους.

     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ,
       ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ-ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Συμμετέχουμε στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη  και στην συγκέντρωση του
      Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]