Δ. Παπαδημητρίου: Παραπλανητική η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα

«Παραπλανητική» είναι, σύμφωνα με το νέο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, η συζήτηση περί παράλληλου ή συμπληρωματικού νομίσματος, μια συζήτηση που, όπως είπε, έχει ήδη απορριφθεί από την κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως παλαιότερη αναφορά του για παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα «ίσως να ήταν λάθος, δεν είναι ρεαλιστικό τώρα». Όπως εξήγησε, ο πολιτικός έχει ευθύνη για τις ζωές πολλών ανθρώπων σε αντίθεση με τον ακαδημαϊκό. Πρόσθεσε δε πως το 2012, σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι το 2017 «θα έχουμε το πλεόνασμα που πρέπει να έχουμε» και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων. Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε πως η Γερμανία πρέπει να αλλάξει πολιτική, σε ό,τι αφορά τη λιτότητα, σημειώνοντας ότι και οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν παράπονα. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως αναγκαία για την Ευρώπη την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]