Ηπειρος:Η οζώδης δερματίτιδα ..έφτασε και στην Ηπειρο Θανατώθηκαν βοοειδή

Θετικά στη νόσο της  οζώδους δερματίτιδας βρέθηκαν βοοειδή σε  μονάδα   στην Κορώνη του Δήμου Πάργας.
Τα ζώα  με απόφαση της της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πρέβεζας θανατώθηκαν, ενώ  περιοχές των νομών  Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας  συμπεριλαμβάνονται στη ζώνη επιτήρησης και προστασίας.
Σημειώνεται, πως  η  προσπάθεια  της  Περιφέρειας Ηπείρου  ώστε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε όλες τις μονάδες βοοειδών στην περιοχή  ,υπήρξε τεράστια .
Τον εμβολιασμό όμως σε κάποιεςμονάδες με τις οποίες είχε και άμεση συνεργασία ,είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας τοπική γαλακτοβιομηχανία.
Η συγκεκριμένη που περιλαμβάνονταν   σε αυτές ,για αδιευκρίνιστους μέχρι σ τιγμής λόγους ,δεν είχε εμβολιαστεί .
Ετσι η Κτηνιατρική Υπηρεσία Πρέβεζας μόλις διαπίστωσε πως   15 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής είχαν νοσήσει ,προχώρησε στη θανάτωσή τους  και παράλληλα όρισε  και ζώνη προστασίας σε ακτίνα 3 χλμ πέριξ της μονάδας και συνάμα  απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η μεταφορά των ζώων ,με τα ζώα να πρέπει να είναι περιορισμένα στην εκμετάλευση που βρίσκονται.
Οι περιοχές της  Κορώνης, του Κορωνόπουλου, του Σταυροχωρίου,του  Θέμελου, της Κυψέλης και της Τζάρας συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη ζώνη ,στην οποία τα μέτρα διατηρούνται για 28 μέρες.
Παράλληλα ορίστηκε και ζώνη επιτήρησης σε ακτίνα 25 χλμ, όπου και εκεί θα  πραγματοποιηθεί καταγραφή όλων των εκμεταλλεύσεων βοοειδών ,θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους σε δρόμους δημόσιους και  τα ζώα θα είναι περιορισμένα στη ζώνη για το χρονικό διάστημα των 60 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]