Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται φέτος 43 χρ
όνια από τον Νοέμβρη του 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Η 17η  του Νοέμβρη αποτελεί κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας και φωτεινό ορόσημο στους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Το μήνυμα του αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου παραμένει αναλλοίωτο σήμερα και αποτελεί πυξίδα στην κρίσιμη  περίοδο που διανύει η χώρα μας.
Το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το επίκαιρο του νοήματός του στους σημερινούς  αγώνες για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για την προστασία των αδύναμων. Μας εμπνέει για να εργαστούμε σκληρά και να χτίσουμε την Ελλάδα των δημοκρατικών αξιών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους τους απλούς αγωνιστές του λαού μας που πάλεψαν για αξιοπρέπεια, για λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία και συνεχίζουμε να δίνουμε αδιάλειπτα τη μάχη για δημοκρατία, υπερασπιζόμενοι τις αξίες και τα ιδανικά του λαού. Παλεύουμε για τη νέα γενιά, μαζί με τη νέα γενιά, για ένα καλύτερο αύριο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου επιβεβαιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]