Η δικαιοσύνη μίλησε Ηρθεη ώρα να γίνει μια νέα αρχή για όλους τους στρατιωτικούς

(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ)

ΠΡΟΣ:  Δκτή 8 Μ/Π ΤΑΞ

 ΚΟΙΝ:   ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ
              Βουλευτές Ηπείρου
              ΠΟΕΣ-Ενώσεις Στρατιωτικών

ΘΕΜΑ:  Αναγνωρισμένο Σωματείο «ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΣΧΕΤ:    Ν.4407/2016

1. Κύριε Δκτα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι με την υπ'αριθμ. 161/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων εγκρίθηκε το καταστατικό και η λειτουργία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου(Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) Η Ένωση σε σύντομο χρονικό διάστημα αριθμεί εκατοντάδες μέλη, εκπροσωπώντας τους στρατιωτικούς της Ηπείρου που είναι μέλη της.
  2. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ), τροποποίησε και εναρμόνισε το καταστατικό της, σύμφωνα με το Ν.4407/2016, ως νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο, με την υπ΄ αριθμ29/2016 διάταξη Εκούσιας δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων. Κατά συνέπεια η Ένωση είναι και θα παραμείνει το μοναδικό Σωματείο Εν ενεργεία Στρατιωτικών που εκπροσωπεί νομίμως τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Ήπειρο  καθώς και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών(ΠΟΕΣ) .
3. Σκοποί της Ένωσής σύμφωνα με το αναγνωρισμένο, νόμιμο και επικυρωμένο καταστατικό είναι:
    α. Η ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ των Ελλήνων στρατιωτικών.
    β. Η ανάπτυξη και εξύψωση του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των Ελλήνων στρατιωτικών.
    γ. Η βελτίωση, προστασία και προαγωγή της θέσης των Ελλήνων στρατιωτικών ως μελών του κοινωνικού συνόλου και εργαζομένων σε μια δημοκρατική και δικαιοκρατούμενη κοινωνία.
    δ. Η επικοινωνία και συνεργασία με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού ή άλλων χωρών, με τον αυτονόητο περιορισμό που συνεπάγεται η υποστήριξη των αμυντικών αναγκών της Χώρας και της φύσης του επαγγέλματος.
ε. Η μελέτη και υποβολή εισηγήσεων και προτάσεων αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την επιμόρφωση και εν γένει τα ζητήματα επαγγελματικής κατάρτισης των Ελλήνων στρατιωτικών προς ενίσχυση και της αμυντικής αποτελεσματικότητας της Χώρας, χωρίς τη υπέρβαση των ορίων που προσδιορίζονται από τις ιδιομορφίες, την αποστολή και ιδιαίτερα τον εθνικό, κοινωνικό και υπερκομματικό χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
   στ. Η προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της ελευθερίας της σκέψης, του λόγου, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των δημοκρατικών ελευθεριών, υπό την αυτονόητη υποχρέωση αυστηρής τήρησης κάθε απορρήτου που σχετίζεται με την άμυνα και την εθνική ασφάλεια της Χώρας και με τρόπο που σέβεται την οργανωτική ιεραρχική δομή και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
ζ. Η ανάδειξη του ιστορικού και σύγχρονου ρόλου των Ελλήνων στρατιωτικών ως παράγοντα εγγύησης της εθνικής ανεξαρτησίας και εμπέδωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.
    η. Η δημιουργία Ταμείου αλληλοβοηθείας και αλληλεγγύης προς αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών οικονομικών αναγκών των μελών του Σωματείου και των οικογενειών τους.
4. Το Δ.Σ. της Ένωσης έχει συναντηθεί με τους περισσότερους βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου, όλων των κομμάτων, ενώ τα έγγραφά της έχουν προκαλέσει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων για θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς της Ηπείρου αλλά και γενικά όλους τους Ηπειρώτες.
5. Mε το υπ’αριθμ 79/2016 έγγραφο μας την 4 Αυγ 16 σας είχαμε αιτηθεί (σύμφωνα με υπόψιν σχετικό και στο άρθρο 50 παρ. 10) την διάθεση κατάλληλου χώρου, στον οποίο θα στεγασθούν και θα λειτουργούν τα Γραφεία της Ενώσεώς μας. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση παρότι έχουν περάσει σχεδόν 100 ημέρες.  
6.  Η Ένωση εκφράζοντας τα μέλη της ευελπιστεί και προσβλέπει στη συνεργασία και τη συμπαράστασή σας στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους στρατιωτικούς.  Πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας δεν είναι μόνο γενικού και κοινού ενδιαφέροντος τα οποία απασχολούν όλους τους συναδέλφους αλλά έχουν και τοπικό χαρακτήρα, καθότι οι εν λόγω στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και αντιμετωπίζουν καθημερινά  τα ίδια προβλήματα με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
7. Τέλος να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωσή μας επιθυμεί να συναντηθεί μαζί σας, σε τόπο και χρόνο που θα ορίσετε εσείς, ώστε να σας εκθέσει τα κύρια θέματα που αφορούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους καθώς και προτάσεις επιλύσεως τους. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία μαζί σας.
8. Οι κ ΥΕΘΑ ,ΑΝΥΕΘΑ καθώς και οι κ. Βουλευτές παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) οφείλει να προβεί άμεσα σε ορισμό ημερομηνίας Συνεδρίου σύμφωνα με το καταστατικό της καθώς και  τον ορισμό προσωρινής διοίκησής της που θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των Ενώσεων Στρατιωτικών που λειτουργούν σύμφωνα με τον Νόμο 4407/2016 ώστε να οδηγηθεί απρόσκοπτα σε εκλογές  με δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς αποκλεισμούς να εκλεγεί το νέο ΔΣ που θα εκπροσωπεί όλες τις νόμιμες Ενώσεις Στρατιωτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]