ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εναντίον ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εναντίον ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το ΕΣΡ και η πολιτική συναίνεση: ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η συγκρότηση του ΕΣΡ ανέδειξε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και των κ.Τσίπρα-Παππά σε θέματα Δημοκρατίας, δικαιοσύνης, πολυφωνίας. Την ίδια στιγμή, 2.000 εργαζόμενοι σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που παραλίγο να τους μετατρέψουν σε ανέργους, γνώρισαν το πραγματικό πρόσωπο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού του, στελεχών, φιλικών στην Κυβέρνηση ΜΜΕ και οργανωμένων οπαδών τους στα social media, μέσα από ανοίκειες επιθέσεις, όλες με το ίδιο σύνθημα: «είστε η “ουρά” της Ν.Δ.».
Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών όμως, ανέδειξε και τις μεγάλες αδυναμίες της Ν.Δ., που τελικά ακολούθησε παράλληλο δρόμο με το ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάληξη απέδειξε ότι το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν να κερδίσουν πρόσκαιρα κάτι παραπάνω στις δημοσκοπήσεις. Είχε συμμάχους μια σειρά από ΜΜΕ, τα οποία επιτέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν εμείς κάναμε με επιτυχία την πρώτη προσπάθεια για συναίνεση, ακόμη και όταν πετύχαμε να διασώσουμε τις 2.000 θέσεις εργασίας. Απλώς αντέστρεψαν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, επιστράτευσαν socialmedia, πρώην δήθεν “κεντροαριστερούς” κλπ, και μας κατηγόρησαν ότι «γίναμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ». Τα ίδια ΜΜΕ, σφύριξαν αδιάφορα, όταν η ΝΔ έκανε την «κωλοτούμπα» στο θέμα του ΕΣΡ.
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα φιλικά τους Μ.Μ.Ε προσπάθησαν να μετατοπίσουν το πρόβλημά τους σ’εμάς. Αντέξαμε μία εβδομάδα «κόλαση» συκοφαντίας, γιατί κινηθήκαμε με βάση τις αρχές μας και, με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, πετύχαμε έναν πολλαπλό  στόχο: επιπλέον της διασφάλισης της πολυφωνίας και των θέσεων εργασίας, δικαιώθηκε η προσπάθειά μας για την πολιτική συναίνεση και ηττήθηκε ο τεχνητός «διπολισμός».
Όσοι έλεγαν ότι είμαστε ουρά της ΝΔ ή ουρά του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν: Είμαστε ένα κόμμα με αρχές, τις οποίες υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και στο τέλος κερδίζουμε. Δεν αποδεχόμαστε το ψευτοδίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ». Από παλιά, όταν ήμουν εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε μια ομάδα μέσα στο κόμμα, που έλεγε ότι είμαστε «ουρά» της ΝΔ και έστελνε κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μια άλλη ομάδα λέει ότι είμαστε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει κόσμο στη ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα μας στοχοποιούν καθημερινά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας στοχοποιεί γιατί γνωρίζει ότι η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του, μετά από τα ψέματα και την απογοήτευση, θα στραφεί στη δική μας πολιτική πρόταση. Η ΝΔ προσπαθεί εκβιαστικά, με την βοήθεια μια αλαζονικής πολιτικοοικονομικής μιντιακής ελίτ (που το προηγούμενο διάστημα αποδείχθηκε πως τα είχε δώσει όλα στο ΣΥΡΙΖΑ), να διεμβολίσει τη βάση μας για να κάνει εφικτή την αυτοδυναμίας της.
Σήμερα που όλοι μπορούν να συγκρίνουν νηφάλια, αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά της παράταξής μας και μας εμπιστεύονται ξανά καθημερινά. Είναι στο χέρι μας – στο χέρι όλων! – να χτίσουμε τη μεγάλη κεντροαριστερά στη χώρα. Για να το πετύχουμε χρειάζεται σεβασμό και αλληλεγγύη μεταξύ μας, σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά όχι “εμμονές” στη διαφοροποίηση. Τα πρόσωπά μας είναι ο καλύτερος καθρέφτης για την Παράταξη και οφείλουν να σέβονται την υπόστασή της, τις θέσεις της, τις διαδικασίες της. Ότι στην πολιτική κρινόμαστε καθημερινά, δεν σημαίνει ότι έχουμε κάθε μέρα εσωκομματικές εκλογές. Υποψήφιοι αρχηγοί υπάρχουν την ημέρα της εκλογής αρχηγού – ούτε πριν, ούτε μετά. Τα υπόλοιπα είναι μία μάχη με ανεμόμυλους.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μείναμε στην Παράταξη και την κρατήσαμε όρθια για τις αρχές και τις ιδέες μας, όχι για τις καρέκλες. Το όνειρό μας – το προσωπικό μου όνειρο, ας μου επιτραπεί – είναι να την κάνουμε ξανά μεγάλη Παράταξη και εκεί ο καθένας να καταθέσει τις φιλοδοξίες του. Οι Έλληνες ξέρουν ότι μπορούμε εκφράσουμε το λαϊκό κόσμο χωρίς να λαϊκίζουμε. Θέλουν να ονειρευτούμε μαζί την Ελλάδα το 2030: μια Ελλάδα με ανταγωνιστική οικονομία, δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτό το στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε, αν πρώτα εμείς συλλογικά δώσουμε τον αγώνα.
Πριν από τέσσερις μήνες, στις 16 Ιουλίου, σε συνέντευξή μου ακριβώς στα «Νέα», είχα δηλώσει πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές. Είμαι πια βέβαιος πως δεν είναι απλώς ένας εφικτός στόχος, αλλά θα τον κατακτήσουμε κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]