Σόιμπλε: Εμμονή με τη λιτότητα σε Ελλάδα, Ευρωζώνη και προειδοποίηση σε Βρετανία!

Συνεχίστηκε και σήμερα, Δευτέρα, το μπαράζ δηλώσεων κατά του ενδεχομένου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στο οποίο έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, το οποίο ξεκίνησε μετά από τις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε νέες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα. Πρόκειται για μία πάγια θέση του ίδιου, η οποία εκφράστηκε και την Παρασκευή, σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της, την επόμενη δεκαετία» είχε επισημάνει, προσθέτοντας ότι «όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του χρέους αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές της ΕΚΤ, ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της «ασυνήθιστα επεκτατικής» νομισματικής πολιτικής και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξόδου.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες παραινέσεις της Κομισιόν για αύξηση των δαπανών στις πλεονασματικές χώρες, χαρακτήρισε «λάθος μονοπάτι» τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των κανονισμών.

Προειδοποίηση και στη Βρετανία
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απηύθυνε συστάσεις και στη Βρετανία σχετικά με τη φορολογία των επιχειρήσεων. Ο Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα τη Βρετανία να μην προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές των εταιρικών φόρων, λέγοντας ότι όσο η χώρα παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της Ένωσης.
«Η Βρετανία συνεχίζει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Σόιμπλε ερωτηθείς για το εάν τα σχέδια της Βρετανίας να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα διαγωνισμό ντάμπινγκ. «Άρα, δεσμεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία» τόνισε.
Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση είχε ήδη παρουσιάσει επιγραμματικά τα σχέδια για μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 17% έως το 2020 και χαρακτήρισε «εικασίες» τις όποιες συζητήσεις για περαιτέρω μειώσεις.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]