Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν είναι πολλά τα μέτρα που απαιτούνται για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

"Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να καταστεί το Δημόσιο Χρέος βιώσιμο (διατηρήσιμο), επομένως τα μέτρα που απαιτούνται δεν είναι τόσο σκληρά", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Bloomberg.



Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι εξελίξεις στο μακροοικονομικό πεδίο όσο και στο δημοσιονομικό είναι θετικές. "Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι" ανέφερε χαρακτηριστικά".



Σε κάθε περίπτωση, όμως, διευκρίνισε ότι "πρώτα βελτιώνονται οι αριθμοί και μετά η βελτίωση αυτή γίνεται αντιληπτή και στις τσέπες των πολιτών".



Χαρακτήρισε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ως πρόβλημα αλλά και ως πρόκληση καθώς όπως είπε αν οι τράπεζες πετύχουν τους στόχους μείωσης τους που έχουν συμφωνηθεί, στο τέλος της τριετίας θα διαθέτουν ακόμη πιο ισχυρή κεφαλαιακή βάση. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένα.



Επίσης εξέφρασε την ελπίδα του ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, σχολιάζοντας πως τα πάντα είναι έτοιμα για την 5η Δεκεμβρίου και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για «λευκό καπνό».
EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]